Home  >   Stadionnieuws en -inspiratie(deel 6): Crystal Palace
Stadionnieuws en -inspiratie(deel 6): Crystal Palace
Stadionnieuws en -inspiratie(deel 6): Crystal Palace

Stadionnieuws en -inspiratie(deel 6): Crystal Palace

Kalender vrijdag 9 september
Crystal Palace Football Club heeft documenten vrijgegeven om hun herontwikkelingsplannen om Selhurts Park uit te breiden, kracht bij te zetten. In de documenten zijn updates opgenomen over groenvoorziening, brandveiligheid en plaatselijk vervoer. Het groene licht voor de opknapbeurt werd oorspronkelijk meer dan 4 jaar geleden al gegeven.

Voetbal is kracht, passie en inspiratie. In het stadion, de thuishaven van elke club ontspringt de bron van die passie. Maar in de Lage Landen neemt de kracht van het voetbal zienderogen af.  Een modern stadion is de levensader van elke club en toch is de stadioninfrastructuur nu net het heikel punt bij ons. Stadions beter, innovatiever en duurzamer maken is nu meer dan ooit een noodzaak. VoetbalXprt tracht met de reeks STADIONNIEUWS een inspiratiebron te vormen voor de hele voetbalcommunity. In onze reportagereeks met foto's, plannen, innovaties en testimonials delen we ervaringen en kennis om zo andere clubs te inspireren en weer beter te maken!

Selhurst_Park_Development_02

Crystal Palace FC heeft plannen om hun huidige Selhurst Park te upgraden. De plannen omvatten een nieuwe tribune van vijf verdiepingen, waardoor de capaciteit van het stadion toeneemt van 26.000 naar meer dan 34.000 zitplaatsen . De herontwikkelingsplannen zijn ontworpen door stadionarchitecten KSS en de bouwkosten zullen naar verwachting tussen de 85 en 115 miljoen euro bedragen.

Selhurst_Park_Development_03

De nieuwe tribune is geïnspireerd op het originele Crystal Palace, een enorm glazen huis gebouwd op een gietijzeren frame. Het voormalige stadion van Crystal Palace FC stond in de schaduw van de iconische Crystal Palace-tentoonstelling in 1851. Verder zal de nieuwe tribune een groot  Eagle-embleem bevatten, ook onderdeel van de geschiedenis van Crystal Palace.

 

De belangrijkste kenmerken van de herontwikkeling zijn:

  • Capaciteit in de nieuwe tribune zal toenemen van ongeveer 5.400 naar 13.500
  • Verbeterde voorzieningen voor supporters met een handicap en meer rolstoelruimte
  • Een groter veld, vergroot van 101,5x68m naar 105x68m, om te voldoen aan de FIFA- en UEFA-voorschriften
  • Premium hospitality- en entertainmentfaciliteiten voor meer dan 2500 supporters. Inclusief een nieuwe Tunnel Club en tussen de 16-28 boxen, die leden een uniek uitkijkpunt geven terwijl de spelers zich voorbereiden op de wedstrijd en interviews houden na de wedstrijd
  • Een nieuw museum dat de rijke geschiedenis van de club en zijn plaats in de gemeenschap in Zuid-Londen documenteert
  • Nieuwe gemeenschapsvoorzieningen als aanvulling op het werk van de Palace for Life Foundation
  • Verbeterde zichtlijnen in de Arthur Wait Stand met het verwijderen van het tv-portaal en verbeterde Arthur Wait-hal
  • Herontwikkeling van de bovenste Whitehorse Lane Boxes tot gemengd bar/box-gebruik

We hebben een stadion nodig dat weerspiegelt wie we zijn, hoe ver we zijn gekomen en waar we naartoe willen - een stadion waar Zuid-Londen trots op kan zijn, een thuis dat onze ongelooflijke steun en unieke sfeer waardig is en deze geweldige Premier League die we vertegenwoordigen. 

Steve Parish, voorzitter Crystal Palace

De hoofdtribune blijft naar verwachting open tijdens de bouw, waardoor de impact op de stadioncapaciteit minimaal is.

Deel dit artikel op social media

Gerelateerde artikelen