Home  >   Stadionnieuws en -inspiratie (deel 3): Estadio de la Ceramica Villarreal CF
Stadionnieuws en -inspiratie (deel 3): Estadio de la Ceramica Villarreal CF
Stadionnieuws en -inspiratie (deel 3): Estadio de la Ceramica Villarreal CF

Stadionnieuws en -inspiratie (deel 3): Estadio de la Ceramica Villarreal CF

Kalender woensdag 18 mei
De grote transformatie van het Estadio de la Ceramica is een feit. Villarreal CF presenteerde het renovatieproject met het oog op het 100-jarig bestaan, dat zal worden geleid door het beroemde en prestigieuze internationale ingenieurs- en architectenbureau IDOM en het lokale bouwbedrijf Alviben.

Voetbal is kracht, passie en inspiratie. In het stadion, de thuishaven van elke club ontspringt de bron van die passie. Maar in de Lage Landen neemt de kracht van het voetbal zienderogen af.  Een modern stadion is de levensader van elke club en toch is de stadioninfrastructuur nu net het heikel punt bij ons. Stadions beter, innovatiever en duurzamer maken is nu meer dan ooit een noodzaak. VoetbalXprt tracht met de reeks STADIONNIEUWS een inspiratiebron te vormen voor de hele voetbalcommunity. In onze reportagereeks met foto's, plannen, innovaties en testimonials delen we ervaringen en kennis om zo andere clubs te inspireren en weer beter te maken!

 

Estadio de la Ceramica, een modern en avant-garde stadion

Villarreal CF zal in het huidige jaar 2022, tevens het jaar van het honderdjarig bestaan ​​van de club de grootste transformatie doorvoeren die het Estadio de la Cerámica ooit heeft ondergaan. Deze belangrijke stap voor het project van Villarreal CF is  spannend, ambitieus en duurzaam te noemen. Deze metamorfose zal het stadion architecturale eenheid geven, de kwaliteit en beleving van de fans op het veld verbeteren en ervoor zorgen dat het een ​​onvergelijkbare voetbalsfeer creëert waarin ongelooflijke sensaties kunnen worden ervaren.

Het is een grote voldoening om 100 te worden en een stadion te bouwen in deze geweldige stad. De wedstrijd tegen Liverpool was een hoogtepunt voor het team en de fans en dit is het hoogtepunt tussen de club, de stad en de provincie.

Fernando Roig, voorzitter Villarreal
 

Met de hervorming zal het Estadio de la Cerámica de volgende nieuwigheden presenteren:

  • De bouw van de nieuwe tribune in de hoek, tussen de tribunes Preferencia en Fondo Sur, om zo de volledige overkapping van het stadion te realiseren.
  • De afdekking van alle tribunes over de volledige oppervlakte van het stadion.
  • In het nieuwe dak zal alle infrastructuur voor televisie-uitzendingen verwerkt worden en de kwaliteit en ervaring van de fans verbeteren, met toevoeging van twee videoscoreborden van 21x7 meter (300m2 scherm), een spectaculair omroepsysteem, nieuwe led-sportverlichting en architecturale verlichting en de installatie van de Sky-camera.
  • De creatie van nieuwe binnenruimtes: een polyvalente ruimte bovenaan het Fondo Sur met uitzicht op het speelveld en het plein, de uitgebreide verbouwing van het Entrelíneas Restaurant en een nieuwe ruimte voor het Villarreal CF-museum.
  • De inzet voor hernieuwbare energie, met de installatie van fotovoltaïsche panelen op het dak voor eigen verbruik.
  • De totale renovatie van de zitjes in het Estadio de la Cerámica.

villa5

Renovatie van 16 mei tot eind december 2022

De renovatie gaat officieel van start op maandag 16 mei, na de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. De werken eindigen eind december en Villarreal CF zal zijn eerste wedstrijd spelen in het gerenoveerde stadion zodra het WK in Qatar voorbij is, wat overeenkomt met speeldag 15 van LaLiga, die zal plaatsvinden van 29 tot 31 december 2022.

Ter gelegenheid van de werken zal Villarreal CF LaLiga vragen om bij de start van de competitie zoveel mogelijk wedstrijden buitenshuis te spelen. Totdat de renovatie is voltooid, speelt het gele team de thuiswedstrijden in de Ciutat de València van Levante UD.

Een geschat budget van 35 miljoen euro

De transformatie van het Estadio de la Cerámica wordt geschat op 35 miljoen euro. Villarreal CF zal ondanks de moeilijkheden en de bevoorradingscrisis een aanzienlijke financiële inspanning leveren om het stadion te moderniseren en de fans de best mogelijke ervaring te bieden tijdens het honderdjarig bestaan ​​van de club. Een belangrijke stap in de evolutie die de club seizoen na seizoen doormaakte sinds de komst van Fernando Roig.

Benodigde materialen voor het werk

De werken vereisen het gebruik van 2.400 ton staal, 12.900 vierkante meter dakbedekking, 8.700 vierkante meter keramische gevel en 4.400 meter micropalen.

villa3

De capaciteit van het Estadio de la Cerámica blijft  hetzelfde

Estadio de la Ceramica behoudt zijn capaciteit van 22.000 toeschouwers. Hoewel de hervorming de bouw van een nieuwe tribune met zitplaatsen tussen de hoofdtribune en de zuidkant omvat, gaat het project verder met een capaciteit van 22.000 toeschouwers. Villarreal CF heeft besloten om meer ruimte tussen VIP-stoelen te creëren om een ​​idyllische ervaring en meer welzijn te bieden aan de fans in dat deel van het stadion.

Het schaalmodel van het stadion 

Het schaalmodel van de grote transformatie van het stadion zal worden tentoongesteld in het Gran Casino de Vila-real (C/Major Sant Jaume, 7). Op deze manier kunnen gele fans het volledig gratis bezoeken en uit de eerste hand leren over alle details van de renovatie.

 
Deel dit artikel op social media

Gerelateerde artikelen