Home  >   Racing Genk investeert om sportief te blijven groeien
Racing Genk investeert om sportief te blijven groeien
Racing Genk investeert om sportief te blijven groeien

Racing Genk investeert om sportief te blijven groeien

Kalender dinsdag 25 januari
KRC Genk start eind 2022 met de bouw van een gloednieuw trainingscentrum voor de A-kern. Dat komt er in het verlengde van de huidige site en het zal ruimtelijk mooi geïntegreerd worden in het bestaande landschap. Het trainingscentrum zou midden 2024 klaar moeten zijn voor gebruik.

PCp Architects’ creëerde een trainingscentrum dat voldoet aan alle eisen van een topsportlocatie. Er worden twee oefenvelden aangelegd, waarvan één met een hybride grasmat, plus een derde iets kleiner terrein, voor de doelmannen.

Iedereen weet dat we ambitieuze bouwplannen hebben, hier op onze grond. We zien dat als een drietrapsraket. Het nieuwe trainingscentrum is trap één, daarna komt er een nieuw stadion op de academie voor onze beloften in 1B en de Ladies, en dan tot slot de vernieuwde Cegeka Arena.

CEO Erik Gerits


Om het trainingscentrum te kunnen realiseren, is er met alle betrokken administraties intensief contact geweest. Dat is ook de te volgen weg wat betreft de plannen voor het stadion op de academie, met een capaciteit van 4.000, en de vernieuwde Cegeka Arena. KRC Genk hoopt in april de omgevingsvergunning voor het trainingscenter rond te hebben. Als alles vlot verloopt, gaat eind 2022 de eerste schop in de grond. Het openbaar onderzoek voor de omgevingsvergunningsaanvraag is zopas gestart. Iedereen kan binnenkort de plannen inkijken op de website van de club.


image3_1640787341


RACING BLIJFT 'GENKS'

Ook de Stad Genk ondersteunt de bouwplannen van de club. Burgemeester Wim Dries: "Vijf jaar gelden startte KRC een onderzoek naar de infrastructurele toekomst van de club met o.a. een nieuw trainingscentrum en een (ver)nieuw(d) stadion. Toen was er ook even sprake van dat het stadion mogelijk buiten Genk zou komen. Vandaag zijn we dan ook tevreden dat KRC Genk duidelijk kiest om op de huidige site al haar infrastructurele toekomstplannen uit te bouwen.

We verankeren ons als club dus definitief hier. Dit hier is onze grond. We willen onze supporters en de buurt goed informeren en organiseren daarom coronaproof informatiemomenten in ons stadion.

CEO Erik Gerits

 

Voor het stadsbestuur is ‘ons KRC’ al meer dan 30 jaar een verbindende factor bij de Genkenaren en zorgt het ook voor heel wat bekendheid in binnen- en buitenland. Met het indienen van een eerste omgevingsvergunning bij de provincie wordt een belangrijke stap gezet."INFOMOMENTEN

Supporters en buurtbewoners zijn meer dan welkom om de plannen van het trainingscentrum te komen inkijken en meer informatie te verkrijgen. Daarom organiseerde Racing Genk drie informatiemomenten in de Cegeka Arena.

Bron : website KRC Genk

 

Deel dit artikel op social media

Gerelateerde artikelen