Home  >   Stadionnieuws en -inspiratie(deel 5) : SC Cambuur
Stadionnieuws en -inspiratie(deel 5) : SC Cambuur
Stadionnieuws en -inspiratie(deel 5) : SC Cambuur

Stadionnieuws en -inspiratie(deel 5) : SC Cambuur

Kalender donderdag 21 juli
Op het Elfstedenpark, pal tegenover de WTC Expo en de Elfstedenhal komt straks het Cambuurstadion. Een nieuw stadion met een modernere uitstraling waar de Cambuur-identiteit al van veraf in het oog springt. Dé plek waar nieuwe geschiedenis geschreven wordt. Je merkt gelijk op: het gaat hier over meer dan voetbal! Leerlingen van het ROC Friese Poort werken hier aan hun toekomst en ondernemers creëren een bruisende plek, met ruimte voor winkels, kantoren, horeca en meer!

Voetbal is kracht, passie en inspiratie. In het stadion, de thuishaven van elke club ontspringt de bron van die passie. Maar in de Lage Landen neemt de kracht van het voetbal zienderogen af.  Een modern stadion is de levensader van elke club en toch is de stadioninfrastructuur nu net het heikel punt bij ons. Stadions beter, innovatiever en duurzamer maken is nu meer dan ooit een noodzaak. VoetbalXprt tracht met de reeks STADIONNIEUWS een inspiratiebron te vormen voor de hele voetbalcommunity. In onze reportagereeks met foto's, plannen, innovaties en testimonials delen we ervaringen en kennis om zo andere clubs te inspireren en weer beter te maken!

Toen de handtekeningen onlangs gezet werden was dat een bijzondere mijlpaal voor de toekomst van Cambuur SC en het nieuwe Cambuur Stadion in het bijzonder. Op de plek van de toekomstige bouwlocatie ondertekenden Van Wijnen, de gemeente Leeuwarden, ROC Friese Poort en SC Cambuur de contracten voor de realisatie van de nieuwe thuisbasis en de ROC Friese Poort in de Zuid-vleugel. Daarnaast zijn alle documenten voor de omgevingsvergunning ingediend. De gemeente kan daarom de omgevingsvergunning publiceren en ter inzage gaan leggen.

cambuur2

Ard de Graaf, algemeen directeur van SC Cambuur: “Dit is wederom goed nieuws en een belangrijke volgende stap in het proces. We zijn aan het aftellen en kunnen niet wachten om straks samen met ROC Friese Poort het nieuwe Cambuur Stadion te betrekken. Op naar een Gouden Toekomst!”

Plek om je thuis te voelen

cambuur5

Het Cambuurstadion wordt een plek waar verschillende mensen graag zijn en zich thuis voelen. In het stadion komt alles samen. Er komt natuurlijk een stadion voor SC Cambuur, maar ook een onderwijsgebouw van ROC Friese Poort én commerciële ruimtes. Het stadion wordt de nieuwe thuisbasis voor iedereen die de Leeuwarder voetbalclub een warm hart toedraagt. Het gebouw heeft circa 5.000 extra zitplekken voor de supporters ten opzichte van het huidige stadion. ROC Friese Poort huurt 7.500 m2 in het stadion voor het aanbieden van onderwijs in een inspirerende leeromgeving. De onderwijsinstelling maakt leren in de praktijk mogelijk en gaat praktisch samenwerken met SC Cambuur. Samen bieden zij een unieke leer-werk-omgeving voor verschillende opleidingen aan.

cambuur3

Daarnaast krijgen ondernemers de kans om zich te vestigen in het Cambuurstadion. Hier zijn diverse huurmogelijkheden. Dat maakt het straks tot een plek waar alles samen komt: sporten, leren, werken en recreëren.

 

‘Dit stadion is een geweldige impuls voor de stad Leeuwarden. Alleen door nauw samen te werken met alle partijen maken we deze schijnbaar onmogelijke missie mogelijk. Samen met onze partners en ons netwerk in de regio. Met elkaar dragen we in Leeuwarden bij aan een toekomstbestendige, betekenisvolle plek met grote maatschappelijke waarde.’

Arjen Oosting, directeur Van Wijnen

 

Gebiedsontwikkelaar van Elfstedenpark

Naast dat we het stadion bouwen, zijn we als ontwikkelaar verantwoordelijk voor de hele gebiedsontwikkeling rondom het stadion, dat de naam ‘Elfstedenpark’ draagt. Met het Elfstedenpark krijgt de regio Leeuwarden een economische en maatschappelijke impuls voor de langere termijn. Met deze integrale gebiedsontwikkeling kan ook de ontwikkeling van Nieuw Oud Oost op de plek van het huidige voetbalstadion verder.

cambuur8

Bijzonder gebied ontwikkelen

“Roelof Faber, regiodirecteur Van Wijnen Noord en Oost, is ongelofelijk blij. “Dat Van Wijnen dit bijzondere gebied gaat realiseren voor de regio Leeuwarden is goed nieuws voor alle Leeuwarders. Voor alle voetbalfans die van hun favoriete voetbalclub kunnen genieten, in een prachtig stadion. Voor alle scholieren, omdat studeren nog leuker gaat worden nu zij op een wel heel bijzondere plek les kunnen krijgen. En natuurlijk ook voor alle ondernemers uit de regio, die dankzij de commerciële ruimtes in het gebied de gelegenheid krijgen om te ondernemen op een plek waar dagelijks veel mensen komen.” 

Inspirerende leeromgeving

ROC Friese Poort ziet een grote meerwaarde van onderwijs met een locatie in het Elfstedenpark. De onderwijsinstelling huurt in het Cambuurstadion ruim 7.500 vierkante meter voor een schoolgebouw.
 
cambuur4
 
Remco Meijerink, voorzitter College van Bestuur ROC Friese Poort: “We staan in de startblokken om met aantal opleidingen naar het nieuwe stadion te verhuizen. Het wordt een prachtige, inspirerende leeromgeving voor onze studenten. We gaan hierbij nauw samenwerken met Cambuur. Onze studenten worden ingezet bij onder andere beveiliging en horeca en we gaan gezamenlijk gebruik van faciliteiten zoals de meldkamer en publieke ruimtes. Ook worden maatschappelijke initiatieven opgezet waarbij de leerervaring van studenten en maatschappelijke doelen worden geïntegreerd.” De afdeling Uiterlijke verzorging krijgt met de opleidingen Haarverzorging en Schoonheidsverzorging een plek in het nieuwe stadion. Zij krijgen daar een eigen salon, waar mensen terecht kunnen voor een behandeling, vergelijkbaar met het de situatie op de eerste etage in het winkelcentrum Zaailand nu. Zo leren de studenten echt in de praktijk.

 

Volg de bouw van het stadion

cambuur7

Volg via deze link de bouw van het stadion

 

Foto's: Van Wijnen
Deel dit artikel op social media

Gerelateerde artikelen