Home  >   Stadionnieuws- en inspiratie (deel2): 't Kuipje KVC Westerlo
Stadionnieuws- en inspiratie (deel2): 't Kuipje KVC Westerlo
Stadionnieuws- en inspiratie (deel2): 't Kuipje KVC Westerlo

Stadionnieuws- en inspiratie (deel2): 't Kuipje KVC Westerlo

Kalender vrijdag 8 april
KVC Westerlo is kampioen in 1B na de nederlaag van eerste achtervolger RWDM. Deze promotie is er niet zomaar op bestelling gekomen maar is het resultaat van een weloverwogen 5 jarenplan. Een plan waarbij zowel de infrastructuur, structuur als het sportieve plaatje werden aangepakt.

Voetbal is kracht, passie en inspiratie. In het stadion, de thuishaven van elke club ontspringt de bron van die passie. Maar in de Lage Landen neemt de kracht van het voetbal zienderogen af.  Een modern stadion is de levensader van elke club en toch is de stadioninfrastructuur nu net het heikel punt bij ons. Stadions beter, innovatiever en duurzamer maken is nu meer dan ooit een noodzaak. VoetbalXprt tracht met de reeks STADIONNIEUWS een inspiratiebron te vormen voor de hele voetbalcommunity. In onze reportagereeks met foto's, plannen, innovaties en testimonials delen we ervaringen en kennis om zo andere clubs te inspireren en weer beter te maken!

Toen de club in 2019 werd overgenomen door Oktay Ercan, was de infrastructuur verouderd. Het sloot niet aan bij de vernieuwde ambities. Daarom is er op alle fronten ingezet op renovatie, vernieuwing en modernisering. 

Op middellange termijn wil KVC Westerlo dan ook blijvend toetreden tot een van de beste clubs in de Belgische Jupiler Pro League. Dit op basis van realisme, een werkbare financiële structuur, investeringen in de academie en een vlotte doorstroming naar de eerste ploeg.

Sportief

Sportief zijn de doelen helder. Dit is niet enkel een plaats invullen bij de 16 beste Belgische voetbalclubs, maar die plek ook veiligstellen op langere termijn. Daarvoor zal men behouden wat goed is, namelijk de jeugdafdeling en de academie waarbij deze afdelingen ten volle ondersteuning zullen genieten om de doorstroming te optimaliseren. Ook het scoutingapparaat wordt verder uitgebreid en jonge spelers zullen eerder contracten en kansen krijgen. Jeugd en scouting in combinatie met gerichte versterkingen en realistische doelstellingen leverden nu al de eerste resultaten op met de promotie naar 1A.

STRUCTUUR

De structuur van KVC Westerlo is er één die de sportieve, sociale en financiële ambities ondersteunt. Daarom wordt er ten volle ingezet op een afgelijnde interne samenstelling waarbij iedereen duidelijke taken heeft.
Het bestaande personeelsbestand werd uitgebreid met experts die een directe meerwaarde waren voor de club. Op financieel niveau wordt er maximaal ingezet op het benutten van de aanwezige sociale en commerciële opportuniteiten, terwijl de kosten voortdurend beheersbaar moeten blijven.

Infrastructuur

Om de sportieve en financiële groei mogelijk te maken, is sterk geïnvesteerd in een vernieuwde infrastructuur. Intussen werd 3 miljoen euro geïnjecteerd om de voorzieningen en gebouwen te moderniseren en klaar te maken voor KVC Westerlo 2024. Bekijk zeker onderstaand filmpje en laat je inspireren door de geslaagde renovatie.

De volgende zaken werden reeds onder handen genomen en onderstrepen duidelijk de sportieve ambities :

  • Volledig vernieuwd hoofdterrein 
  • Gloednieuw jeugdcomplex,administratief centrum en trainingscomplex voor het eerste elftal (Westelmagic Synergie) 
  • Nieuwe vloer en renovatie in het Themacafé
  • Verfraaiing Club 1000 
  • Vernieuwing ruimtes secretariaat, scheidsrechters, kiné-ruimte, player’s lounge, trainersroom
  • Gedeeltelijke heraanleg en verfraaiing parking 1 en 2
  • Omheining rond de terreinen
  • Installatie zitjes eretribune 
  • Vernieuwing kleedkamers voor het eerste elftal + bezoekers 

kvcwa

kvcwb

kvcwc

kvcwd

 

       

Deel dit artikel op social media

Gerelateerde artikelen