Home  >   Zeg nooit meer gewoon voetbalstadion tegen de Ghelamco Arena
Zeg nooit meer gewoon voetbalstadion tegen de Ghelamco Arena
Zeg nooit meer gewoon voetbalstadion tegen de Ghelamco Arena

Zeg nooit meer gewoon voetbalstadion tegen de Ghelamco Arena

Kalender woensdag 14 oktober
Het bruist van activiteit in de Gentse Ghelamco Arena. De Arena Group begeleidt en organiseert er dezer dagen diverse events voor grotere publieksgroepen, die volledig coronaproof worden ontvangen. HOGENT maakt van het stadion gebruik voor diploma-uitreikingen, UGent richt er lessen in voor de eerstejaarsstudenten en Niels Destadsbader maakt zich op voor zijn eerste concertenreeks in maanden.

De Arena Group deed afgelopen zomer ruime ervaring op in het organiseren van evenementen, volledig conform de nieuwe coronarichtlijnen. Tussen midden juli en midden augustus werden meer dan 50 openluchtconcerten georganiseerd in het Gentse stadion. Alles verliep vlot en veilig, onder meer door de inzet van stewards die het publiek de weg wezen en toezagen op de coronamaatregelen zoals mondmasker, handhygiëne en het respecteren van de social distancing.

Omwille van zijn grote capaciteit op een overdekte tribune in open lucht, de beschikbaarheid van vele grote ruimtes en aparte in- en uitgangen, vormt de Ghelamco Arena een ideale locatie om coronaproof events te organiseren. Ook het aircosysteem in de binnenruimtes werd aangepast om de lucht extra te zuiveren. Het stadion leent er zich dus toe om in alle veiligheid zowel bedrijfsevents voor een beperkt gezelschap als grotere groepen van meerdere honderden personen te ontvangen.

HOGENT EN UGENT TE GAST

“Deze week vinden bijvoorbeeld de diploma-uitreikingen van HOGENT plaats in het stadion”, licht Barbara Stevens van de Arena Group toe. “De studenten en hun ouders kunnen in hun eigen bubbel op de tribune plaatsnemen, met respect voor de social distancing. Door hen samen te brengen voor de uitreiking, kan er toch op een mooie manier een punt achter hun studies worden geplaatst.”

studenten-arena-4-378x252

De UGent organiseert dezer dagen lessen in de supporterspromenade. “Het gaat vooral om lessen voor eerstejaarsstudenten, die zich vooraf moeten inschrijven. Ze kunnen plaatsnemen aan tafels die op voldoende afstand van elkaar opgesteld staan en zo toch in groep de online lessen volgen via een laptop en hun eigen hoofdtelefoon. De universiteit wil de eerstejaars op deze manier een veilige studieplek bieden en toch een stuk begeleiden bij de start van het nieuwe academiejaar.”

NOVEMBER IS DE MAAND VAN NIELS

November wordt dan weer de maand van Niels Destadsbader in Ghelamco. Hij zal er al minstens zeven keer 1.200 fans kunnen verwelkomen. Het publiek wordt verdeeld in 3 groepen van 400 personen, die telkens via een aparte in- en uitgang het stadion betreden.

nielsdestadbaeder


Op die manier komen de groepen niet met elkaar in contact. In de tribune blijven de fans in hun eigen bubbel, op afstand van de andere bezoekers. Tijdens het concert moeten ze blijven zitten, om de sociale distancing te respecteren.

DEZELFDE MOGELIJKHEDEN IN ANDERLECHT EN GENK

“Al deze events bewijzen dat we wel degelijk grotere groepen mensen op een perfect veilige manier kunnen onthalen en begeleiden in de Ghelamco Arena”, stelt Michiel Vanderheyden van de Arena Group. “Intussen biedt onze groep trouwens dezelfde mogelijkheden aan in het Lotto Park in Anderlecht en de Luminus Arena in Genk. We kunnen onze setting aanpassen om tegemoet te komen aan de specifieke noden van onze partners. Geïnteresseerden kunnen zeker een kijkje komen nemen.”

Bron: www.made-in.be

Deel dit artikel op social media
The Arena Genk
The Arena Genk
Genk (België)
Ontdek The Arena Genk
The Arena Gent
The Arena Gent
Gent (België)
Ontdek The Arena Gent

Gerelateerde artikelen