Home  >   Real Madrid kiest voor Rhenac CLS Technologie
Real Madrid kiest voor Rhenac CLS Technologie
Real Madrid kiest voor Rhenac CLS Technologie

Real Madrid kiest voor Rhenac CLS Technologie

Kalender dinsdag 25 april
Het revolutionaire Complete Light Spectrum (CLS) grasgroei licht systeem zal worden toegepast in het Santiago Bernabéu stadion. Dit is de meest geavanceerde lichttechnologie die op dit moment bestaat en die het gehele zonlichtspectrum omvat.

_MJ13896

  • Het is de laatste component voor het geautomatiseerd ondergrondse veldsysteem dat Real Madrid toevoegt aan de modernisering van het Santiago Bernabéu stadion.
  • Meer dan 750,000 LEDs in 6.300 armaturen.
  • 5 Kanalen voor de afzonderlijke sterkte en helderheid voor elke kleur tussen ultraviolet en infrarood.
  • De installatie start meteen nadat het voetbalseizoen 2022-23 is voltooid en zal klaar zijn bij aanvang van het seizoen 2023-24.
  • De installatie wordt gedaan door 6 teams bestaande uit installeurs en electriciëns. De teams werken de hele zomerstop door.
  • Alle armaturen en hun mechanische constructie worden vóór installatie samen getest in de RHENAC Sports Leds fabriek in Hennef, Duitsland.
  • Elk team van vijf ingenieurs zal, onder leiding van een Projectmanager en onder toezicht van Real Madrid, de gehele installatie uitvoeren.


De CLS-technologie reproduceert, geheel flexibel, het licht spectrum van zonlicht. Dat loopt van ultraviolet tot infrarood licht. Elke kleur heeft een effect op de groei en de behandeling van het gras. De CLS technologie kan zich op enig moment aanpassen aan de behoeften van het gras en er voor zorgen dat elk deel van het veld op de juiste manier en gelijkmatig wordt belicht. Zowel qua intensiteit als kleur. Hierdoor blijft het veld in perfecte conditie, ongeacht de tijd die het gras in een tijdelijke opslag door zal brengen.
Het CLS licht systeem voor het Bernabeu stadion zal bestaan uit 6.300 LED armaturen met een volledig variabel spectrum, met in totaal iets meer dan 750.000 LED’s. De techniek wordt aangestuurd door elektronische vermogens- en
regelapparatuur. Hiermee kan de lichtsterkte van de 5 spectrale curven die overeenkomen met de kleuren ultraviolet, blauw, wit, rood en verrood (ofwel infrarood), individueel worden aangepast. Dit besturingssysteem kan voorgeprogrammeerde lichtplannen uitvoeren of individuele programma’s per velddeel volgen op basis van de specifieke behoeften van het gras. Zo heeft men beter grip op de kwaliteit van de mat.


Onze beslissing om eerst de groeiomstandigheden van gras tijdens z’n levenscyclus te begrijpen plaatst RHENAC Sports LED nu in de unieke positie om telkens weer een perfect veld te leveren

Horst Theisen, CEO RHENAC Sports LED

 

Rhenac wordt gedistribueerd door de RSI Sports Group.

Deel dit artikel op social media
RSI Sports
RSI Sports
Sint-Niklaas (België)
Ontdek RSI Sports

Gerelateerde artikelen