Home  >   AA Gent legt het voetbalveld van de toekomst aan met partner RSI
AA Gent legt het voetbalveld van de toekomst aan met partner RSI
AA Gent legt het voetbalveld van de toekomst aan met partner RSI

AA Gent legt het voetbalveld van de toekomst aan met partner RSI

Kalender woensdag 12 mei
AA Gent verstevigt haar positie als innovatieve voetbalclub door de aanleg van een 3de generatie hybride voetbalveld en de implementatie van geavanceerde LED-gebaseerde grasteelttechnologie en UVC-aparatuur van Recreational Systems International (RSI).

Vanaf deze zomer zal partner RSI  van start gaan met de installatie van deze nieuwe technologische hoogstandjes op het vlak van hybridegras en greenkeeping. Zo zal het hoofdveld in het stadion opnieuw aangelegd worden met het nieuwe RSI HYBRIGRASS-systeem. Omdat de onderkant van een hybride veld een isolerende werking heeft wordt de natuurlijke verticale doorstroming van vocht en warmte vergemakkelijkt.

rsi_showcase2

De rode kleur helpt bij het ontkiemen van graszaden en het vergroten van de biomassa terwijl blauw licht de bladomvang en wortelgroei vergroot én het de gevoeligheid voor ziekten terugdringt.

 

IEDERE KLEUR LED ZIJN FUNCTIE

Wat betreft groei- en recuperatie betreft zal de Rhenac Sports LED-grasgroeitechnologie gebruikt worden. Deze verlichtingstechnologie gebaseerd op een compleet lichtspectrum (CLS) waarbij iedere golflengte zijn eigen functie heeft.


 

Zo helpt de rode kleur bijvoorbeeld bij het ontkiemen van graszaden en het vergroten van de biomassa terwijl blauw licht de bladomvang en wortelgroei vergroot én het de gevoeligheid voor ziekten terugdringt. Dit alles gebeurt met de nieuwste generatie LED’s die relatief weinig elektriciteit verbruiken.

aagent


MINDER PESTICIDEN DOOR UV-C GRASS CARE

Tenslotte zal de greenkeeper van AA Gent minder pesticiden moeten gebruiken, want ook de innovatieve UV-C Grass Care technologie zal gebruikt worden, die algen, schimmels en ziekten die vaak voorkomen in grasvelden helpt voorkomen tot 95% doeltreffendheid.

De innovatieve UV-C Grass Care technologie helpt algen, schimmels en ziekten die vaak voorkomen in grasvelden voorkomen tot 95% doeltreffendheid.

 

Deze led-technologie kan door middel van een extra unit gemonteerd worden op iedere tractor die greenkeepers doorgaans gebruiken en wordt uitgevouwen tot een werkbreedte van 6 meter. Schuimmarkeerders maken tijdens het rijden zichtbaar welk gedeelte van het veld al behandeld werd, waardoor een totale veldbehandeling kan gebeuren in maximaal 45 minuten.

Recreational Systems International is een internationaal befaamd bedrijf met specialisaties in kunst- en hybridegras en de optimalisering ervan, maar levert ook sportdomes, ASM technologie, video-analyse, boarding en veel meer.

Meer info over RSI vind je op www.recreationalsystemsint.com.

Deel dit artikel op social media
RSI Sports
RSI Sports
Sint-Niklaas (België)
Ontdek RSI Sports

Gerelateerde artikelen