Home  >   KRC Genk en PEC Zwolle kiezen voor Rhenac Sports Led CLS grasgroeitechnologie
KRC Genk en PEC Zwolle kiezen voor Rhenac Sports Led CLS grasgroeitechnologie
KRC Genk en PEC Zwolle kiezen voor Rhenac Sports Led CLS grasgroeitechnologie

KRC Genk en PEC Zwolle kiezen voor Rhenac Sports Led CLS grasgroeitechnologie

Kalender donderdag 4 augustus
Vanaf dit seizoen zullen zowel de greenkeepers van het Belgische KRC Genk als die van het Nederlandse PEC Zwolle FC kunnen beschikken over de nieuwste LED CLS-grasgroeitechnologie.
Overtuigende proef bij KRC GENK

De Belgische topvoetbalclub KRC Genk, met de Cegeka Arena als thuisbasis, bestelde verschillende Rhenac Sports LED CLS grasgroei-units om de recuperatie van hun voetbalgras te ondersteunen.

krc genk (2)

De twee Rhenac Sports LED R-ML 30's zullen typisch worden gebruikt om grasgroei en grasherstel in het doelgebied te ondersteunen, terwijl de R-ML 200-eenheid in staat is om grote gebieden elders op het veld te ondersteunen

Arnoud Fiolet, RSI SPORTS managing partner 

RSI SPORTS is de exclusieve verkooppartner van Rhenac GreenTec, de fabrikant van Rhenac Sports LED grasgroeitechnologie. Een proef afgelopen winter overtuigde KRC Genk ervan dat de Rhenac LED CLS grasgroeitechnologie de technologie van de toekomst is. “De Rhenac Sports LED CLS-technologie is de enige grasgroeitechnologie die in staat is om het volledige lichtspectrum te reproduceren. Omdat wortelzoneontwikkeling ander licht vereist in vergelijking met het stimuleren van grasvertakking of het vergroten van de lengte, zijn deze units in staat om het gras in elk stadium van zijn ontwikkeling te ondersteunen”, vervolgt Fiolet. Door de speelintensiteit die de doelmondgebieden ervaren, vereist het gras in deze gebieden een andere en intensievere aanpak om te recupereren.

krc genk2  (2)

Een grondige grasstudie in samenwerking met de Universiteit van München vormde de basis voor Rhenac GreenTec om de technologie te ontwikkelen. "Het is essentieel om de relatie tussen lichtspectra en grasgroei te begrijpen, evenals de relatie tussen andere groeifactoren en natuurlijk gras", benadrukt Horst Theisen, CEO van Rhenac GreenTec. Omdat de LED-technologie geen warmte produceert zoals bij HPS-technologie wordt ervaren, heeft de technologie geen negatieve bijwerkingen op het veld. Hierdoor kan het terreinteam de grasgroeitechnologie integreren in hun terreinbeheer. “Het leveren van een perfecte pitch is een wetenschap die verder gaat dan water geven of het veld verlichten. Het omvat veel parameters, waarvan de meeste worden gedekt door deze LED-grasgroeitechnologie. 

De Cegeka Arena is het vierde grootste voetbalstadion van België en de club staat bekend om zijn gedrevenheid om te pionieren met moderne technologieën om alle gebruikers de best mogelijke ervaring te bieden.

PEC ZWOLLE WIL kwaliteit behouden

Ook  in het Mac3Park-stadion, de thuisbasis van PEC Zwolle FC in Nederland kiest men voor de RSI-Rhenac Sports LED-grasgroeitechnologie.

zwolle1 (2)

PEC Zwolle heeft bevestigd dat het twee RSI-Rhenac Sports LED R-ML 30 grasverzorgingsunits overneemt. De club testte de technologie de afgelopen winter en was onder de indruk van de resultaten. De R-ML 30 is speciaal ontworpen om licht aan te vullen naar kleinere delen van het speelveld die een bovengemiddeld gebruik ervaren.

Na vele jaren kunstgras is het veld van het Mac3Park-stadion in 2020 omgebouwd tot een hybride veld. Sindsdien heeft het onderhoudsteam van het terrein belangrijke resultaten geboekt bij het leveren van een stadionveld van topklasse. Spelers beoordelen het veld nu al als een van de beste in de Nederlandse voetbalcompetitie. Het onderhouden van het doelmondgebied vereist echter een andere en intensere aanpak. "De intensiteit van het gebruik van deze gebieden en het feit dat ze het grootste deel van de dag vaak in de schaduw zijn, maakt het onvermijdelijk om extra lichte ondersteuning te bieden om het gras te helpen herstellen", benadrukt RSI SPORT-manager Arnoud Fiolet. RSI SPORTS is exclusief dealer van Rhenac Sports LED grasgroeitechnologie.

zwolle 3 (2)

De R-ML 30 is speciaal ontworpen om grasgroei en -herstel in kleinere gebieden te ondersteunen. "Waar onze grotere units zoals de R-ML 100 en R-ML 200 grote oppervlakten tot bijna een kwart van het veld kunnen ondersteunen, bestrijkt de R-ML 30 doorgaans 120 tot 150 m² per week," geeft Rhenac Sports LED CEO Horst Theisen aan. Rhenac heeft een verhouding van één LED-armatuur per m² om voldoende licht en lichtintensiteit aan het veld aan te vullen. “Onze LED-technologie is in staat om het volledige lichtspectrum te leveren, wat betekent dat onze technologie het gras in elke fase van zijn leven kan ondersteunen. We kunnen het rode licht produceren dat gras nodig heeft om te ontkiemen, een meer gelig licht om de grasgroei te bevorderen, maar ook het blauwe licht om het gras te helpen vertakken. Het komt erop neer dat de Rhenac Sports LED-technologie bijdraagt ​​aan een stevig en dicht grasveld.”

 

Deel dit artikel op social media
RSI Sports
RSI Sports
Sint-Niklaas (België)
Ontdek RSI Sports

Gerelateerde artikelen