Home  >   Plan de toekomst van jouw voetbalclub
Plan de toekomst van jouw voetbalclub
Plan de toekomst van jouw voetbalclub

Plan de toekomst van jouw voetbalclub

Kalender maandag 27 juni
De Vlaamse Sportfederatie (VSF) biedt clubs de mogelijkheid om de toekomst van hun club gerichter te gaan plannen met twee initiatieven. Zo kan je je vereniging inschrijven voor het gratis traject ‘Plan de toekomst van jouw sportclub’ en kan je gebruik maken van de ‘Goalplanner’ om na te gaan of de ambities van je club praktisch en financieel haalbaar zijn.
Het traject

Clubs zijn altijd sterk afhankelijk geweest van geëngageerde sterke bestuurders, vrijwilligers en trainers. Maar wat gebeurt er wanneer een ingrijpend virus plots roet in het eten gooit? Of sponsors beginnen af te haken? Of de instroom van nieuwe leden begint te stokken? VSF wil met het traject ‘Plan de toekomst van jouw sportclub’ deze problemen tackelen.

008

Er wordt een ‘foto’ genomen van je club in haar actuele toestand en vervolgens worden de sterktes en zwaktes in kaart gebracht. Je ontdekt opportuniteiten en formuleert de ambities van je vereniging over vijf, tien of vijftien jaar.

Intekenen op dit traject is een unieke kans om je club op enkele maanden tijd nieuwe energie te geven en te (her)structureren! Het traject eindigt met een concreet plan waarmee je club verder aan de slag kan.

De begeleiders van het traject, Evy Van Coppenolle (Check) en Ilse Vanhoorelbeke (Otentiko), duiken enthousiast met verschillende clubs in een traject van 5 live groepssessies afgewisseld met individuele online coachingmomenten per club.

Na het traject heb je een antwoord op de volgende vragen:

  • Wat zijn de waarden van mijn sportclub?
  • Waar staat onze club voor?
  • Welke doelen stellen we ons op korte en lange termijn?
  • Welke concrete acties kunnen we daaraan koppelen?
  • Welk budget is nodig om dit waar te maken?
  • Hoe bewaken we de uitvoering van ons plan?

Intekenen op dit traject is een unieke kans om op enkele maanden tijd jouw sportclub nieuwe energie te geven, te structureren en te (her)plannen. We eindigen het traject met een concreet plan van aanpak waar jouw sportclub verder mee aan de slag kan.

Duur :Dit traject bestaat uit 5 sessies waarbij elke sessie ongeveer 2,5 uur duurt. 

Aantal deelnemers : Absoluut minimum: 10 clubs, 2 deelnemers per club en maximum: 15 clubs, 2 deelnemers per club

Indien je niet aan voldoende clubs komt, kan je steeds vragen om samen te werken met andere federaties/sportdiensten of het traject open te stellen via de Vlaamse Sportfederatie. 

 
 
GOALPLANNER

De Goalplanner is een budgettaire tool om de toekomstplannen van je club beter op te volgen. Misschien droomt je voetbalclub wel van een nieuwe trainingsveld of heeft de kantine een opfrisbeurt nodig? Of heb je eerder nood aan twee gediplomeerde trainers het komende seizoen? Het zijn allemaal realistische noden, maar zijn ze ook praktisch en financieel haalbaar?

geld_euro_veld-constrained

Met de Goalplanner ontdek je in enkele klikken hoe realistisch je dromen zijn en wanneer je ze kan verwezenlijken op basis van de inkomsten en uitgaven van je club.

Deze tool is gratis te gebruiken tot en met het einde van dit jaar. Daarna ben je vrij om de planner al dan niet veder te gebruiken voor 20 euro per jaar!

 
Deel dit artikel op social media
Voetbal Vlaanderen
Voetbal Vlaanderen
Sint Martens-Latem (België)
Ontdek Voetbal Vlaanderen

Gerelateerde artikelen