Home  >   Noodsteun voor voetbalclubs via stad of gemeente
Noodsteun voor voetbalclubs via stad of gemeente
Noodsteun voor voetbalclubs via stad of gemeente

Noodsteun voor voetbalclubs via stad of gemeente

Kalender woensdag 3 juni
Op dinsdag 2 juni 2020 werd bekendgemaakt dat het Vlaams noodfonds voor enkele specifieke sectoren verhoogd werd van 200 naar 300 miljoen euro. Dit fonds moet sectoren die getroffen zijn door het coronavirus, en die momenteel slechts beperkt kunnen genieten van andere steunmaatregelen, helpen enkele verliezen te compenseren. Naast cultuur, jeugd, media, landbouw, toerisme en mobiliteit is de sportsector een van de begunstigden van dit fonds.

Eerst en vooral geven we mee dat het fonds uit 265 miljoen euro fondsen bestaat en 31 miljoen aan leningen. Zowat 30 procent van het noodfonds zal via de steden en gemeenten verdeeld worden. Het gaat om een bedrag van ongeveer 87 miljoen euro. De steden en gemeenten kunnen dat geld gebruiken om sport-, cultuur- en jeugdverenigingen te steunen. Zij staan het dichtst bij die verenigingen en weten welke verenigingen het geld het meest nodig hebben, is de argumentatie van de Vlaamse regering.

Voetbal Vlaanderen heeft in dit debat zoveel mogelijk de belangen van haar clubs verdedigd. We zullen dit blijven doen opdat we deze crisis samen doorkomen." Benny Mazur, Secretaris-generaal

De minister-president zei dat 20 van de 87 miljoen naar cultuur zal gaan. Dat wil zeggen dat er 67 miljoen via de steden en gemeenten verdeeld zal worden onder de lokale sport- en jeugdverenigingen. Voetbal Vlaanderen gaat ervan uit dat de steden en gemeenten zelf contact opnemen met de lokale sportclubs. Het kan als voetbalclub echter geen kwaad om reeds proactief bij uw sportdienst of sportraad te rade te gaan. 

[ Bekijk de bedragen per stad of gemeente ]

Daarnaast voorziet de regering nog eens 10 miljoen euro aan steun voor sportfederaties, organisatoren van sportevenementen, VSF en ISB. Een deel van deze 10 miljoen euro zal verdeeld worden over de 50 sportfederaties. Het is voorlopig nog koffiedik kijken hoeveel middelen er richting Voetbal Vlaanderen zullen komen. 

https://www.voetbalvlaanderen.be/nieuws/voetbalclubs-kunnen-noodsteun-ontvangen-hun-stad-gemeente

Deel dit artikel op social media

Gerelateerde artikelen