Home  >   Een oersterke voetballer worden: Thomas D'havé vertelt hoe dat moet
Een oersterke voetballer worden: Thomas D'havé vertelt hoe dat moet
Een oersterke voetballer worden: Thomas D'havé vertelt hoe dat moet

Een oersterke voetballer worden: Thomas D'havé vertelt hoe dat moet

Kalender vrijdag 25 juni
Thomas D'havé geeft in zijn boek 'Zo word je een oersterke voetballer' enkele vernieuwende inzichten in hoe je als speler je prestaties kan verbeteren en zelfs blessures kan verminderen door het aanpassen van je levensstijl. In een aantal podcasts gaat Thomas alvast in op enkele belangrijke onderwerpen.

Thomas D'havé heeft als osteopaat en expert in voetballetsels zijn sporen in de voetbalwereld verdiend bij onder meer Ajax en West Ham. Samen met journalist Christian Vandenabeele bracht hij onlangs het boek ‘Zo word je een oersterke voetballer’ uit. De titel is een metafoor voor elke ambitieuze en leergierige sporter. Het boek beschrijft een nieuw domein met baanbrekende kennis: levensstijl als prestatiebevorderende factor.

In 18 tips verdeeld over even veel hoofdstukken leer je als voetballer, coach of ouder hoe het lichaam precies werkt en hoe je tot betere prestaties en minder blessures kunt komen.

Thomas D'havé


Omdat we enerzijds in een maatschappij leven met almaar meer afleidingsprikkels en gewoontes die onze belastbaarheid ondermijnen en er anderzijds in het voetbal almaar hogere eisen aan lichaam en geest gesteld worden.

En om die geest alvast te prikkelen geeft Thomas in onderstaande podcasts alvast enkele belangrijke inzichten die in het boek verder besproken worden. Ben je dus speler of coach met de ambitie om beter te doen? Luister dan alvast even naar deze podcasts, of schaf het boek 'Zo word je een oersterke voetballer' aan. De opbrengsten van dit boek gaan naar SOS Kinderdorpen.

DEEL 1 - BIORITME

Wist je dat 's avonds te laat actief blijven onder andere spierherstel negatief beïnvloed. En dat Brazilianen beter presteren tijdens laatavondwedstrijden? Deze en andere feiten leer je in de eerste podcast over bioritme.

 

DEEL 2 - VOEDING

Vergeet de traditionele maaltijden op matchdagen, en al zeker de koolhydraatrijke voeding. Wil je weten wat dan wél te eten voor een wedstrijd en hoeveel.. of zelfs niets? Luister dan naar het tweede deel over voeding.

 

DEEL 3 - BACTERIËN

Wanneer je op een voetbalveld staat draag je een heel 'stadion' aan bacteriën met je mee. Maar wilst je dat deze je prestaties in positieve of negatieve zin kunnen beïnvloeden? Ontdek in deel 3 wat jij kan doen voor een optimale conditie.

 

DEEL 4 - LEER NUCHTER TRAINEN

Nuchter zijn, oftewel niet gegeten hebben is iets waar we sinds de oertijd mee om kunnen gaan. Tegelijk is het iets waar we in moderne tijden met een overvloed aan voedsel gelukkig nog weinig last van hebben. Maar wat 'denkt' ons lichaam daar over? En hoe beïnvloed het sportieve prestaties? Je hoort het in deel 4: nuchter trainen.

 

Wil je het boek 'Zo word je een oersterke voetballer' bestellen, of nog meer podcasts ontdekken? Dat kan, op de website van onze partner De Witte Duivel.

www.dewitteduivel.com

 

 

Deel dit artikel op social media
De Witte Duivel
De Witte Duivel
Nijlen (België)
Ontdek De Witte Duivel

Gerelateerde artikelen