Home  >   Domo® Sports Grass levert kunstgras voor Belgian Red Court project
Domo® Sports Grass levert kunstgras voor Belgian Red Court project
Domo® Sports Grass levert kunstgras voor Belgian Red Court project

Domo® Sports Grass levert kunstgras voor Belgian Red Court project

Kalender woensdag 23 november
Wie het voetbal in België een beetje volgt, heeft ongetwijfeld dit sociaal maatschappelijk project van de Belgische voetbalbond gevolgd. De Belgische voetbalbond startte begin 2022 jaar met de aanleg van verschillende Red Court sportvelden verspreid over heel België. Het doel van de Red Courts is om verschillende ontmoetingsplekken te creëren en zo de lokale samenhorigheid te stimuleren.
Officiële openingen met meter of peter

Het unieke aan dit project is dat ieder veldje een (ex-)speler van de Rode Duivels of Red Flames als meter of peter krijgt. Er vonden dit jaar al een aantal officiële openingen plaats. In mei de opening in Lier, met als peter Jan Ceulemans. Vervolgens een tweede opening in oktober in Sint-Niklaas met peter Jan Vertonghen. In november volgde dan de opening in Hasselt met meter Davina Philtjens in Hasselt, en de opening in Bilzen met peter Thibaut Courtois en meter Julie Biesmans. Ook zijn er nog openingen gepland in Lokeren, Waregem, Halle en Genk. In 2023 zullen er in België nog eens 15 extra Red Courts worden aangelegd.

2022 - BE - Sint-Niklaas - Red Courts (19)


EEn Red Court in onze achtertuin

Wist je dat ieder Red Court sportveld bij Domo® Sports Grass geproduceerd werd? Dit maakt de opening in Sint-Niklaas de meest speciale want Sint-Niklaas is ook ónze thuisbasis. Het veldje ligt op nog geen 3 kilometer van onze vestiging, bijnà in onze achtertuin. We woonden de opening daarom persoonlijk bij. Iedereen was uitgelaten en enthousiast, en het was natuurlijk aan de jeugd om het veld uit te testen. En het beoogde resultaat werd bereikt: jongeren die zich samen amuseren tijdens een potje voetbal. Je weet nooit wie van hen misschien één van onze nationale toppers wordt. Ook onze Business Line Director deelt zijn mening over dit project: “Iedere jongere verdient de kans om te sporten. En we moeten dit als maatschappij gewoon kunnen aanbieden. Daarom is het goed dat projecten zoals deze worden opgezet en dat meerdere partijen de handen hiervoor in elkaar slaan.”- Jean Willems

2022 - BE - Sint-Niklaas - Red Courts (12)

 

Hoe werken wij als jouw kunstgraspartner?

Wie met ons werkt weet dat wij een partner zijn in het aanbieden van sportvelden in kunstgras, afgestemd op de noden van een project en van de spelers. Flexibiliteit is onze grootste sterkte. Onze fabriek beschikt over de flexibiliteit om te tuften met verschillende vormen, hoogten en kleuren. We kunnen zowel grote velden aanbieden als kleinere velden, zoals in dit project. Kortom, alle eigenschappen van een veld kunnen worden gepersonaliseerd.

Mits het de bedoeling is dat jongeren uit de buurt komen spelen, dient het kunstgras met alle soorten schoeisel bespeelbaar te zijn.  Voor het Red Court project werd er gekozen voor een kortpolig kunstgrasveld, ingevuld met zand. Mits het hier gaat over recreatief voetbal voor jongeren, wordt het speelcomfort een belangrijk punt.

Hoe hoger het speelcomfort van ons kunstgras, hoe aantrekkelijker we sport voor jongeren kunnen maken.

Jean Willems, Business Line Director

Naast het functionele werd er ook aandacht gegeven aan het uitzicht. De rode kleur is alvast iets wat in het oog springt en past volledig bij het Rode Duivel/Red Flame thema.

 

Een professioneel netwerk

J2F Sports Infrastructures Consultancy BVBA is het studiebureau in dit project. J2F is een internationaal bureau dat instaat voor adviezen, ontwerpen, planningen en andere diensten op vlak van sport- en recreatie infrastructuur. De installaties van de verschillende velden gebeurt door onze partner Lesuco. J2F, Lesuco en Domo® Sports Grass werken al vele jaren samen voor het installeren van sportfaciliteiten met kunstgras in België. Het is door deze jarenlange hechte samenwerking dat wij dit mooie project hebben kunnen verwezenlijken.

Ik werk al jaren samen met de mensen van Lesuco en J2F. We hebben een mooie relatie opgebouwd. Het zijn stuk voor stuk mensen die hun vak kennen. We krijgen van hen ook regelmatig feedback zodat we ons kunnen blijven verbeteren op vlak van installatie-efficiëntie van ons kunstgras

Jean Willems, Business Line Director

2022- BE - Lokeren - Royal Football Association - Red court (4)

Domo® Sports Grass is ervan overtuigd dat dit project het verschil kan maken voor jongeren. Kunnen sporten is nu eenmaal een basisrecht geworden en dient voor iedereen beschikbaar te zijn. 

 

Deel dit artikel op social media
Domo® Sports Grass
Domo® Sports Grass
Sint-Niklaas (België)
Ontdek Domo® Sports Grass

Gerelateerde artikelen