Home  >   RSC Anderlecht vertelt over hun Domo Sports Grass ervaring
RSC Anderlecht vertelt over hun Domo Sports Grass ervaring
RSC Anderlecht vertelt over hun Domo Sports Grass ervaring

RSC Anderlecht vertelt over hun Domo Sports Grass ervaring

Kalender woensdag 13 oktober
Vorig jaar installeerde Domo® Sports Grass het voetbalsysteem Domo® VarioSlide S Pro met Domo® Naturafill verrijkt met Pureti voor de jeugdacademie van RSC Anderlecht. We gingen even bij hen langs om te zien hoe RSC Anderlecht hun voetbalsysteem tot nu toe heeft ervaren.

Jean Kindermans, directeur van de jeugdacademie RSC Anderlecht stond ons dan ook heel graag te woord.Volgens Jean heeft een goede ondergrond een natuurlijk gevoel van spelen. Hij vindt het belangrijk dat de jongeren bij het vallen geen kwetsuren oplopen, het veld geen geur verspreidt in de zomer, duurzaam is en waarop de jonge spelers hun talenten kunnen ontwikkelen.

A powerful experience

Het viel Jean enorm op dat de infill mooi verdeeld blijft over het veld. Er vormen zich geen donkere slierten zoals dit bij hun vorige veld wel het geval was. Dit is te danken aan de crossed-linked monotape, onderaan de vezel, die in de Domo® VarioSlide S Pro is verwerkt. Hij constateert geen kwaliteitsvermindering bij seizoenswisselingen, zowel in de winter als in de zomer. Dit is het resultaat van de Heliflex vezel in de Domo® VarioSlide S Pro. De veerkrachtigheid van de vezel zorgt voor een slijtvast kunstgrassysteem.

domo_kindermans_rsca2
Jean Kindermans

 

Jean stelt vast dat de rubbergeur, die ze vroeger ervaarden bij warmere temperaturen, volledig verdwenen is. Dit is dankzij het organische invulmateriaal Domo® Naturafill. Dit bestaat uit 100% hoogwaardige kurk, deze warmt niet op en verspreidt geen onaangename geuren.

Ik kan dit soort veld alleen maar aanraden aan andere clubs, andere ploegen en andere opleidingen

Jean Kindermans - directeur jeugdacademie RSC Anderlecht


De infrastructuurmensen melden dat er opmerkelijk minder tijd wordt besteed aan onderhoud ten opzichte van vroeger. Ook het gebruik van pesticiden is niet meer nodig. Dit komt omdat het veld van RSC Anderlecht is verrijkt met de Pureti technologie. Met behulp van zonlicht wekt Pureti een fotokatalytische oxidatie op, die de vorming van schimmel, mos en algen tegen gaat. Daarnaast heeft Pureti een luchtzuiverend effect waarbij vervuilde lucht wordt omgezet in zuurstof. Dankzij de antibacteriële en antivirale functie van Pureti kunnen er bij verwondingen geen bacteriën of virussen worden doorgegeven.

 

Een stap voorwaarts

De gezondheidsvoordelen die Pureti met zich meebrengt is voor Jean vooral een geruststelling te weten dat de spelers, hun ouders en de trainers spelen in een gezonde omgeving. Hij vindt dat RSC Anderlecht met dit kunstgrassysteem een enorme stap voorwaarts heeft gezet op vlak van onderhoud, gezondheid en ecologie.

Bekijk hieronder de PURETi productvideo:

Deel dit artikel op social media
Domo® Sports Grass
Domo® Sports Grass
Sint-Niklaas (België)
Ontdek Domo® Sports Grass

Gerelateerde artikelen