Home  >   Diversiteit, gelijkheid en inclusie tijdens de Come Together maand maart!
Diversiteit, gelijkheid en inclusie tijdens de Come Together maand maart!
Diversiteit, gelijkheid en inclusie tijdens de Come Together maand maart!

Diversiteit, gelijkheid en inclusie tijdens de Come Together maand maart!

Kalender vrijdag 25 februari
De maand maart staat zoals de afgelopen jaren volledig in het teken van diversiteit, gelijkheid en inclusie onder de naam Come Together, het actieplan van de KBVB, Voetbal Vlaanderen en ACFF dat zich actief verzet tegen iedere vorm van discriminatie in het voetbal. Tijdens deze maand vragen we aan iedere actor binnen het voetbal om extra aandacht te hebben voor de verschillende discriminatievormen zoals: homofobie, racisme, antisemitisme, islamofobie, gender en seksisme, validisme (fysieke/mentale beperking) en bodyshaming door hierrond te werken, projecten op te starten, Come Together-opleidingen te organiseren of te volgen, ... Ontdek nu hoe ook jouw club mee kan doen!
WAT IS COME TOGETHER?

Samen met KBVB en ACFF, lanceerde men in maart 2021 een plan om discriminatie en racisme in het voetbal te tackelen. Het Come Togetherplan werd toen samen met diverse vrijwillige experts en ervaringsdeskundigen binnen en buiten de voetbalwereld tot stand gebracht. Dit plan wordt opgevolgd door de inclusieverantwoordelijke van de KBVB die regelmatig feedback en advies krijgt van het Diversity Board.

In deze Come Together maand worden tal van acties en opleidingen rond inclusie extra in de verf gezet. Eén boodschap staat centraal: het voetbal is van én voor iedereen. Bij Voetbal Vlaanderen trekken we resoluut de kaart van inclusie, diversiteit, laagdrempeligheid en dialoog.


Nand De Klerck, Beleidsadviseur en woordvoerder Voetbal Vlaanderen.

 

Tijdens de maand maart roepen we iedere club op om samen met ons deze boodschap en hun eigen goede praktijken te delen.

Staat jouw club symbool voor diversiteit en wil je een duidelijk signaal verspreiden? Wij bezorgen je Come Together cornervlaggen voor rond het veld, kapiteinsbanden en posters, zodat je met trots de boodschap kan delen.

VRAAG HIER ALS CLUB EXTRA MATERIAAL AAN

 
DEEL JOUW ACTIES OP SOCIAL MEDIA

Deel jouw eigen acties, foto’s van de cornervlaggen en de aanvoerdersbanden via sociale media met #ComeTogether. Zo laat ook jij zien hoe jouw club diversiteit omarmt.

Deel dit artikel op social media
Voetbal Vlaanderen
Voetbal Vlaanderen
Sint Martens-Latem (België)
Ontdek Voetbal Vlaanderen

Gerelateerde artikelen