Home  >   De perfecte voetbalschoen, deel 3: onderhoud
De perfecte voetbalschoen, deel 3: onderhoud
De perfecte voetbalschoen, deel 3: onderhoud

De perfecte voetbalschoen, deel 3: onderhoud

Kalender donderdag 25 april
Nadat je in vorige delen hebt geleerd hoe je de perfecte voetbalschoen kiest kan je maar best zorgen dat je zo lang mogelijk plezier hebt van je nieuwe aankoop. Bovendien zorgt degelijk onderhoud niet alleen voor een langere levensduur, ook het draagcomfort zal vaak aanzienlijk verhogen. Daarom vind je hieronder 10 onmisbare tips en tricks om je schoenen in topvorm te houden!

Lees nu ook deel 1 en 2 van onze reeks over de perfecte voetbalschoenen: 

DEEL 1 : Voetbalschoenen en blessurepreventie
DEEL 2 :  De juiste voetbalschoen op basis van jouw positie
DEEL 3 : Het onderhoud van je voetbalschoenen


Vroeger werd ons geleerd dat spelers die met net gepoetste voetbalschoenen op het veld verschijnen een streepje voor hebben. Je laat er niet alleen mee zien dat je je favoriete hobby serieus neemt, je zorgt er met regelmatig en degelijk onderhoud van je schoenen vooral voor dat je langer dan een seizoen plezier hebt van je aankoop.

Bovendien zullen - vooral lederen - voetbalschoenen merkbaar lekkerder aan de voet zitten. Hoe je je nieuwe 'kicks' best onderhoudt lees je hieronder in 10 cruciale tips & tricks:


10 TIPS & TRICKS voor het ONDERHOUD VAN JE VOETBALSCHOENEN

  1. Laat je voetbalschoenen nooit in je tas zitten maar droog ze zo snel mogelijk binnenshuis. Zet ze nooit op of onder de verwarming. Natte voetbalschoenen kunnen eventueel gevuld worden met krantenpapier er de dag erna uit gehaald wordt.

  2. Stop schoenspanners in de schoenen. Zo blijven ze mooier in het juiste model en drogen ze sneller.

  3. Om ervoor te zorgen dat nieuwe lederen voetbalschoenen gelijk lekker naar je voet zitten en minder blaarvorming geven maak je ze voor de eerste training overvloedig nat met warm water. Ga met de natte schoenen trainen.

  4. Heb je voetbalschoenen met schroefnoppen? Schroef de noppen er dan uit en smeer ze in met zuurvrije vaseline. Draai ze daarna terug goed vast zonder ze te ver door te draaien. Zo kun je de noppen later bij het eventuele doorslijten makkelijker vervangen. Kijk na verloop van tijd wel of alles nog goed vast zit.

  5. Synthetische voetbalschoenen kun je wel overvloedig afspoelen omdat ze geen water opnemen. Droog ook deze schoenen nooit op de verwarming of andere warmtebron. Dit om het indrogen van de boardplaat tegen te gaan.

  6. Vet je voetbalschoenen regelmatig in met blank ledervet. (Uiteraard niet bij synthetische schoenen).

  7. Behandel je voetbalschoenen nooit met schoonmaakmiddelen, dat is slecht voor de stiksels.

  8. Als je de veters wilt afknippen omdat je ze te lang vindt, 'smelt’ dan voorzichtig de uiteinden dicht. Je kunt ze vervolgens het beste ‘plat knijpen’, dan rafelen ze het minst snel.

  9. Verwijder na de wedstrijd al het zand, gras en klei met een borstel en spoel je voetbalschoenen daarna af met water

  10. Controleer je voetbalschoenen regelmatig op beschadigingen of slijtage. Wanneer je tijdig naar de schoenmaker stapt is de kans groot dat hij ze nog kan herstellen!

 

Deel dit artikel op social media

Gerelateerde artikelen