Home  >   Pro League lid van Football For The Goals Network
Pro League lid van Football For The Goals Network
Pro League lid van Football For The Goals Network

Pro League lid van Football For The Goals Network

Kalender woensdag 21 september
De Verenigde Naties verwelkomen de Pro League als nieuwste lid van het Football For The Goals Network, een wereldwijd initiatief dat de internationale voetbalgemeenschap verenigt rond duurzame ontwikkeling.

Op de openingsdag van UEFA Women's EURO 2022 lanceerden de Verenigde Naties Football for the Goals. Dit nieuwe VN-initiatief  biedt een platform voor de wereldwijde voetbalgemeenschap om samen te werken met en te pleiten voor de Sustainable Development Goals (SDG's)De UEFAdie in december 2021 haar eigen duurzaamheidsstrategie “ Strength Through Unity ” onthulde, gericht op mensenrechten en het milieu, sluit zich aan bij het initiatief als eerste lid.

De Pro League heeft de ambitie om nog te investeren in onze rol als maatschappelijke motor voor verandering.

Lorin Parysn, CEO Pro League

"In ons nieuwe beleidsplan rond maatschappelijk engagement, hebben we er bewust voor gekozen om wat we lokaal willen verwezenlijken te linken aan de internationale duurzaamheidsdoelstellingen van de VN. Die gaan over duurzaamheid, gelijkheid, mensenrechten en klimaat. Met het profvoetbal willen we ons steentje bijdragen aan een meer duurzame wereld en kijken hoe we met onze clubs daartoe kunnen inspireren.”

Pro l (2)

Het platform ‘Football for the Goals’ ondersteunt de actoren uit het voetbal niet alleen in hun initiatieven rond duurzame ontwikkeling, maar faciliteert ook samenwerkingen en uitwisseling van kennis en best practices. De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) vormen wereldwijde parameters voor maatschappelijk beleid en houden rekening met het economische, sociale en ecologische aspect. 

 

Het profvoetbal engageert zich om met acties, communicatie en voorbeelden duurzame praktijken te integreren in het profvoetbal. “We maken binnenkort ons nieuw actieplan ‘Voetbal als Maatschappelijke Motor’ bekend. Maar we kijken nu al hoe we rationeel met energie kunnen omgaan, hoe we onze ecologische voetafdruk kunnen verkleinen door met herbruikbare materialen te werken en hoe we voetbal voor iedereen toegankelijk kunnen maken”, zegt Parys.   

Door met de SDG’s aan de slag te gaan, toont de Pro League haar ambitie om een sterk maatschappelijk beleid uit te bouwen. Bovendien faciliteert het de kennisuitwisseling en samenwerking in de partnerschappen die onze missie en ons beleid mee vormgeven, zowel nationaal als internationaal. 

Meer info over Football for the Goals vind je hier.

1663167741-certificate-fftg

Deel dit artikel op social media
Pro League
Pro League
Brussel (België)
Ontdek Pro League

Gerelateerde artikelen