Home  >   Pro League-clubs scoren op duurzaamheid
Pro League-clubs scoren op duurzaamheid
Pro League-clubs scoren op duurzaamheid

Pro League-clubs scoren op duurzaamheid

Kalender donderdag 24 augustus
Vanaf het seizoen 2023-2024 introduceren alle Pro League-clubs herbruikbare bekers om hun ecologische voetafdruk sterk te verminderen.

Meer dan 220.000 herbruikbare (bier)bekers en na enkele speeldagen al een besparing van één miljoen wegwerpbekers. Dat is de voorlopige balans van de introductie van de herbruikbare beker in de Pro League-competities.

Vanaf dit seizoen schakelen al onze clubs immers over naar de herbruikbare beker. Ze volgen zo de Europese, federale én regionale wetgeving, die bepalen dat events vanaf 2023 dienen over te schakelen naar herbruikbare bekers om zo de ecologische voetafdruk te verkleinen.

24d4c49d-4174-4aa9-8676-4212651d8a7e

Met de ondersteuning van onder meer partner AB Inbev en de Pro League werkten onze clubs de voorbije maanden aan de overgang naar de herbruikbare beker voor de toeschouwers bij de Pro League-matchen. De ploegen schakelen dit seizoen allemaal over naar systemen waarbij de herbruikbare beker de norm wordt. 

Dit levert na twee speeldagen alvast een besparing van één miljoen wegwerpbekers op. Indrukwekkende aantallen die in de loop van het seizoen nog zullen toenemen.

Deel dit artikel op social media
Pro League
Pro League
Brussel (België)
Ontdek Pro League

Gerelateerde artikelen