Home  >   Innovatief performance field voor voetbalclub Longa'30
Foto: sportbrein
Foto: sportbrein

Innovatief performance field voor voetbalclub Longa'30

Kalender woensdag 28 april
Bij voetbalclub Longa'30 uit Lichtenvoorde weten ze van aanpakken. Samen met een gespecialiseerde werkgroep ontwikkelde het een op maat ontworpen performance field met maar één doel: meer doen bewegen terwijl voetbalskills ontwikkeld worden. Een mooi voorbeeld van voetbalinnovatie.

Dagelijks zijn er vele professionals bezig met wetenschappelijke vraagstukken omtrent prestatieverbetering en bewegen.  Steeds meer focus gaat uit naar de specifieke inrichting van omgevingen. Juist deze specifieke inrichting is iets waar steeds meer Sportorganisaties en professionele voetbalopleiders voor kiezen. Ook de voetbalclub Longa'30 gaat met deze landelijke innovatie trend mee. De Achterhoekse club met ongeveer 1200 leden heeft naast een duidelijke voetbalambitie ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid naar de gemeentelijke sportomgeving.

De realiteit is dat de hedendaagse jeugdige sporter minder beweegt met als consequentie dat coördinatie, balans, evenwicht, vormspanning en kracht afneemt.


De realiteit is dat de hedendaagse jeugdige sporter minder beweegt met als consequentie dat coördinatie, balans, evenwicht, vormspanning en kracht afneemt. Dit probleem is niet nieuw en wordt op alle sportniveaus onderkend. Met dit in het achterhoofd, samen met de ambitie van de club en de gemeentelijke verantwoordelijkheid is een werkgroep gevormd bestaande uit de SAB (Stichting Accommodatie Beheer Longa'30), Longa'30, Centrum in Beweging en Sportbrein. Het doel was om een deel van de accommodatie zo in te richten dat bewegen bevordert. Na maanden van brainstormen, plannen maken en perfectioneren is dit het resultaat geworden, met als naam Vitaal Sportpark:

Overzichtsfoto


VITAAL SPORTPARK

Het project omvat een varieteit van bewegingsuitdagende elementen. Allereerst is er gekozen voor een groot zandveld waar volleybal, beachhandbal of beachvoetbal gespeeld kan worden. Vervolgens is er een betonnen krachtmuur voor fysieke oefeningen. Aan de andere kant van de muur is een innovatieve trainingsheuvel geplaatst. Deze heuvel kent verschillend functies. Zo zijn er twee hellingen met verschillende hellingshoeken en 3 trappen geïntegreerd.  Dit alles is zeer geschikt om snelheid en kracht te trainen. Verder wordt de binnenwand voorzien van verschillende muuropdrachten. Er zitten verschillende impliciete vormen van leren verwerkt in deze opdrachten.

Spelers kunnen op een zelfstandige en speelse manier hun voetenwerk, wendbaarheid en keren verbeteren.

 

SAMENWERKEN

Als kers op de taart zijn er de SMARTGOALS. Deze permanente opstelling van de SMARTGOALS is de combinatie van beweging en gaming. Met de SkillGames kunnen gebruikers via een app worden uitgedaagd om prestaties en skills te verbeteren. De SkillGames zijn attractieve oefeningen die met name de jeugd zal uitdagen om in beweging te komen. Bekijk hier deUrban SkillCourt van SMARTGOALS in Rotterdam:


Het grote voordeel van de SMARTGOAL poortjes is dat alle elementen uit de omgeving maximaal benut kunnen worden. Door scores of tijdsmetingen worden spelers nog meer uitgedaagd om lekker te gaan bewegen. Kortom het Performance Field zorgt voor een vitaal sportpark, waarbij hopelijk vele jeugdigen en volwassen met veel plezier gaan bewegen.

Intussen ging de eerste spade al in de grond en is de oplevering gepland in juni '21. De ontwikkeling van het ruim 1.250 m2 grote beweegpark gebeurt door Vario Fields en werd mede gerealiseerd door: gemeente Oost Gelre, Menzis, Stichting Accommodatie Beheer (SAB), provincie Gelderland, SV Longa`30 en Achterhoek in beweging.

We kijken uit naar het resultaat!

Dit artikel kwam er in samenwerking met Sportbrein.com

Deel dit artikel op social media
Sportbrein
Sportbrein
Aalten (Nederland)
Ontdek Sportbrein
Smart Goals
Smart Goals
Eindhoven (Nederland)
Ontdek Smart Goals

Gerelateerde artikelen