Home  >   Q-lite zet voetbalclubs op weg naar digitalisering
Q-lite zet voetbalclubs op weg naar digitalisering
Q-lite zet voetbalclubs op weg naar digitalisering

Q-lite zet voetbalclubs op weg naar digitalisering

Kalender dinsdag 9 mei
Let's talk digital. De wereld is in verandering. We denken na hoe we slimmer en efficiënter ons doelpubliek kunnen bereiken met digitale hulpmiddelen. Ook professionele - en amateurclubs springen meer en meer op de kar van digitalisering. Want één digitale tool om je publiek te entertainen, spelers te informeren of mama’s en papa’s van jonge sporters te bereiken: daar zit potentieel in.
Waarom is een full colour LED-scherm dé digitale toekomst voor je club?

De all-in-one oplossing met tal van toepassingen creëert de juiste aandacht op het juiste moment voor de juiste doelgroep. 

De kracht van de locatie

Heel wat voetbalclubs maakten al de overstap van statische scoreborden naar een integraal en dynamisch full colour scherm voor naast het veld. Slim, want een LED-scherm vol kleur en verandering van beeld trekt simpelweg meer aandacht dan statische boodschappen. Maar niet alleen de hogere attentiewaarde of de mooie beeldkwaliteit zijn een plus. 

Een digitaal scorebord krijgt vaak een zichtbare en strategische plek naast het belangrijkste sportveld; met zicht op de parking of omliggende straten met verkeer. Handig voor tijdens de wedstrijd: om de actuele scores en tijd weer te geven, lokale sponsors af te laten spelen of zelfs live videobeelden te draaien. The crowd goes wild! 

 
sportclubs-digitalisering-grafisch-scorebord-reclame-b1-1024x768
 
BELANGRIJKE POSITIE

Maar denk je ook wel eens aan wat er rondom het scorebord gebeurt en de kansen die je kan benutten? 

  • Potentiële nieuwe leden die je kan aantrekken.
  • Sympathieke vrijwilligers die je in de verf kan zetten.
  • Trainingsschema’s die je op groot beeld kan toveren.
  • Of zelfs kantinepromo’s of events om in de kijker te plaatsen.

Elke week passeren tal van spelers, hun ouders of grootouders, vrijwilligers, toevallige passanten en lokale inwoners je sportterrein. Dankzij de slimme positionering van je full colour led-scherm kunnen al deze mensen je  boodschappen lezen. Het is het levensgrote visitekaartje van je vereniging én een blikvanger op de juiste plaats.

 
VAN SCORES TOT RECLAME

Tijdens de sportwedstrijd wisselen scores, tijd en reclame elkaar af. Zowel spelers als supporters genieten zo van een unieke sportbeleving tijdens de match.

SPEL GEDAAN? SCHERM UIT?

Nee, hoor! Denk verder dan de wedstrijd. Een dynamisch inzetbaar led-display creëert mogelijkheden om je clubkas ook na de strijd op het veld te spijzen. Gebruik je digitale ruimte maximaal door lokale sponsors, zoals supermarkten en winkels, aan te trekken. Wedden dat mama toch nog even boodschappen gaat doen tijdens de training? Handig om met de aanbiedingen van de week de lokale handelszaak op te laten vallen. 

sportclubs-digitalisering-grafisch-scorebord-reclame-2-1024x768

SLIMME TARGETING VAN JE DOELPUBLIEK

Dankzij een digitaal ledscherm kan je makkelijk je content aanpassen aan je publiek. Met de geïntegreerde planningsmodule kun je advertenties en informatie dynamisch afwisselen in functie van het tijdstip van de dag, dag van de week of zelfs de tijd van het jaar. 

Het zit ‘m in de kracht van het juiste moment. De frituur in de buurt heeft vooral ’s avonds cliënteel. Het is voor hen dus erg interessant om reclame te maken op het moment dat passanten nadenken over wat ze die avond zullen eten. Terwijl de lokale supermarkt net bezoekers wil bereiken met promo’s net voor, tijdens of na de training.

Wedden dat mama nog even boodschappen gaat doen tijdens de training?

Verkoop je digitale advertentieruimte aan lokale partners om geld in het laatje te krijgen. Door het inzetten van slimme targeting van de doelgroep in je sponsorwerving is investeren in de digitalisering van je sportvereniging een echte win-win situatie. 

Lees meer over Scorebord as a Service of vraag ons persoonlijk advies voor jouw club.

Deel dit artikel op social media
Q-lite
Q-lite
Baarle-Hertog (België)
Ontdek Q-lite

Gerelateerde artikelen