Home  >   GPS gestuurde maaiers van Belrobotics zorgen voor meer efficiëntie bij het Belgian Football Centre
GPS gestuurde maaiers van Belrobotics zorgen voor meer efficiëntie bij het Belgian Football Centre
GPS gestuurde maaiers van Belrobotics zorgen voor meer efficiëntie bij het Belgian Football Centre

GPS gestuurde maaiers van Belrobotics zorgen voor meer efficiëntie bij het Belgian Football Centre

Kalender donderdag 29 april
Een grasmat waar naast de Rode Duivels vele Belgische nationale jeugd- en damesploegen op trainen hoort natuurlijk ten allen tijden van topkwaliteit te zijn. Daarom doet het Belgian Football Centre al enkele jaren beroep op de Bigmow robotmaaiers van Belrobotics. Sinds de integratie van innovatieve GPS technologie gebeurt dit bovendien 3 keer zo efficiënt, met alle voordelen voor de greenkeepers in Tubize van dien.

Belrobotics presenteerde onlang zijn jongste innovatie inzake automatische robotmaaiers. De nieuwe modellen kunnen liefst drie keer meer oppervlakte aan dankzij het rechtlijnige maaipatroon (pattern mowing) dat werkt met GPS – RTK-gegevens. De nieuw ingebouwde technologie zorgt ervoor dat het maaien in perfect rechte stroken gebeurt. De snelheid en de maainauwkeurigheid (van 3 tot 5 cm) is nu vergelijkbaar met die van traditionele maaitractoren. Afhankelijk van het soort terrein, de lichtomstandigheden en het gekozen model kunnen de robotmaaiers op één dag een oppervlakte maaien gelijk aan drie voetbalvelden. De tijd die daarmee bespaard wordt zorgt ervoor dat greenkeepers efficiënter kunnen werken. Zo kan bijvoorbeeld gemaaid worden op het ene veld terwijl men het andere veld kan witten. 


INNOVATIE 

De nieuwe robotmaaiers hebben daarnaast een nieuwe geheugenfunctie. Na de oplaadbeurt gaat de maaier automatisch terug naar zijn laatste positie en zet het maaien uit eigen beweging verder. Na een volledige cyclus wijzigt de robotmaaier het referentiepunt en verandert het maaischema met 45° of 90°. Deze methode zorgt ervoor dat er geen maaisporen achterblijven.  

belrobotics_fleetmanagement

Met behulp van de vernieuwde portal en een splinternieuwe app kunnen professionals hun vloot van robotmaaiers gemakkelijk onine beheren. De twee geïntegreerde systemen bieden talloze nieuwe mogelijkheden die uniek zijn op de markt: afstandsparameters wijzigen, meldingen via smartphone beheren, geolokaliseren en filteren volgens specifieke criteria, de percelen van verboden zones afbakenen of in realtime een beroep doen op technische ondersteuning.

Belgian Football Centre 

De 3 natuurgras voetbalvelden in het Belgian Football Centre in Tubize worden vrij druk bezet, maar horen er desondanks natuurlijk te allen tijde onberispelijk bij te liggen. Een hele klus voor de greenkeepers die naast de vele trainingen rekening moeten houden met een strak maaischema.

Omdat de velden veel gebruikt worden, is het beheer van tijd een complex gegeven. Tijd winnen levert dus voordelen op.

Frédéric Veraghaenne – operationeel directeur Belgian Football Centre 


De GPS gestuurde Bigmow maaiers van Belrobotics zorgen voor een ongeziene efficiënte bovenop de reeds gekende voordelen zoals een sterk gewortelde egale grasmat. Alle maai-activiteiten kunnen bovendien in realtime gemonitord en bijgestuurd worden. Zo  wordt er voortaan niet meer kriskras over het veld gereden, maar kan er door de GPS technologie gekozen worden uit 8 patroonconfiguraties. 

Upgrade en leasing 

Met een upgrade kit kunnen alle Connected Line modellen voorzien worden van de RTK-GPS technologie. Naast het voetbalterrein wordt een antenne geplaast die enerzijds connectie maakt met de robotmaaier, en anderzijds met een smartphone of thuiscomputer. Dit vereist een extra investering, maar die wordt deels gecompenseerd door verminderde slijtage aan wieltjes en lagers. Bovendien hoeft er minder ’s nachts gemaaid te worden, wat aanrijdingen met kleine nachtdieren vermindert. 


bigmow


Sinds de samenwerking met DLL, een groot internationaal leasingbedrijf is het mogelijk om de Belrobotics robotmaaiers te leasen. De klant kiest zelf voor de termijn en betaalt tijdens de looptijd de lease terug aan de maatschappij. Leasen kan bij alle verdelers van Belrobotics. Informeer je snel, want ga je een lease-contract aan vóór 31 augustus, dan ontvang je als klant een gratis Premium abonnement voor 2 en 3 jaar op de MyRobot Portal en The App. 

Heeft u interesse in een gratis demonstratie?
Maak dan een afspraak op 0032 010 48 00 48 of info@belrobotics.com!

Deel dit artikel op social media
Belrobotics
Belrobotics
Waver (België)
Ontdek Belrobotics

Gerelateerde artikelen