Home  >   Robothond Spot meet en analyseert sportvelden
Foto: Anteasport
Foto: Anteasport

Robothond Spot meet en analyseert sportvelden

Kalender woensdag 21 april
Ooit een hond gezien die geen ballen kapotbijt en niet op grasvelden poept? Grote kans van niet. Antea Sport, een Nederlandse innovatief bouwbedrijf voor sportaccommodaties, stelt robothond SPOT voor als jongste werknemer. De met sensoren uitgeruste robothond moet kunstgrasvelden analyseren en beoordelen.

Honden en voetbalvelden, het was nooit een gelukkig huwelijk. Denk maar aan de stukgebeten ballen en omgewoelde aarde. Daar komt verandering in dankzij robothond SPOT. Want Antea Sport zet een robothond in om sportvelden te verbeteren. 


WAT DOET SPOT?

SPOT lijkt in veel opzichten op iedere andere hond. Met zijn vier poten kan de robothond zelfstandig lopen, zitten en liggen. Ook traplopen vormt geen probleem. En net als andere honden, is SPOT hyperintelligent. Maar dan wel op een unieke en bijzondere manier. SPOT zit namelijk boordevol fijngevoelige sensoren. Sensoren waarmee hij met chirurgische precisie kunstgrassportvelden meet, analyseert en beoordeelt. Zo zal SPOT in staat zijn om de balrol en de schokabsorptie te meten en te analyseren. Ook berekent de robothond of de sportveldbelijning aan de normen voldoet.

SPOT zit boordevol sensoren waarmee hij met chirurgische precisie kunstgrasvelden meet, analyseert en beoordeelt.

 

WIE IS SPOT?

SPOT is ontwikkeld bij het Amerikaanse Boston Dynamics. In Europa lopen er nog maar enkele broertjes en zusjes van SPOT rond. Antea Group en Antea Sport hebben met SPOT dan ook een heuse primeur in huis. SPOT heeft alles in zich om de sportveldspecialist te gaan ondersteunen om via innovatieve technologie slimmer te werken en om opdrachtgevers betere oplossingen te bieden.

Antea geeft SPOT een proeftijd om bewijzen wat ‘ie waard is. Maar niet enkel het Nederlandse bedrijf ziet wel wat in de robothond. Zo testte ook het Franse leger SPOT tijdens manoeuvres. De intelligente robothond kost ruim 70.000 euro.

Deel dit artikel op social media
Anteasport
Anteasport
Deventer (Nederland)

Gerelateerde artikelen