Home  >   Belrobotics robotmaaiers in het Belgian Football Centre
Belrobotics robotmaaiers in het Belgian Football Centre
Belrobotics robotmaaiers in het Belgian Football Centre

Belrobotics robotmaaiers in het Belgian Football Centre

Kalender maandag 26 oktober
Het Belgian Football Center is het epicentrum van ons voetbal. Of zoals de bestuurders het graag horen: het kloppend hart van het Belgische voetbal. De eerste steen werd gelegd na Euro 2000.

Volgens Frederic Veraghaenne, directeur Operations, heeft het automatisch maaien van de voetbalvelden met behulp van robotmaaiers de vereniging tal van voordelen opgeleverd:

belrobotics_belgianfootballcentre

BETER TIMEMANAGEMENT VOOR TERREINVERZORGERS

Het beheer van 3 voetbalvelden:

  • met de maximale afmetingen
  • in 100% natuurgras
  • met een bijzonder hoge bezettingsgraad
  • die hun optimale kwaliteit moeten behouden om geschikt te zijn voor de nationale ploegen en de beste profs neemt enorm veel tijd in beslag en vereist een permanente opvolging door de terreinverzorgers van de bond. Robotmaaiers kunnen echter op ieder moment en dagelijks ingezet worden. Dit verlicht het werk van de terreinopzichters en maakt het voor het center mogelijk om de beschikbare tijd van iedere verzorger beter te benutten.

Het gebruik van chemische producten is niet langer nodig, wat nog maar eens wijst op het ecologische karakter van robotmaaiers.

 

ECOLOGISCHER EN GROENER MAAIEN

De elektrische robotmaaiers produceren minder CO² en zijn dus milieuvriendelijker dan de traditionele maaiers die werken op diesel. Dit is veel beter voor onze planeet en heeft ook een impact op de uitgaven aangezien diesel veel duurder is dan elektriciteit. Bovendien is het gebruik van chemische producten niet langer nodig, wat nog maar eens wijst op het ecologische karakter van robotmaaiers.

SUPERIEURE GRASKWALITEIT

En niet onbelangrijk: robotmaaiers maken echt wel het verschil in de kwaliteit van het gras. Het gras is sterker, heeft stevigere wortels en een betere dichtheid. Het grasveld is dus van superieure kwaliteit en dat zonder het gebruik van chemische producten! De mulchingtechniek biedt immers tal van voordelen zoals minder viltvorming en een kleiner risico op grasziekten. Voor de voetballers betekent dit dat zij op ieder moment kunnen genieten van een grasveld dat in lijn ligt met hun spelerskwaliteiten.

belrobotics_belgianfootballcentre2

Tot slot zijn deze voordelen nog prangender voor voetbalvelden die veel gebruikt worden, aangezien een kwaliteitsvolle maaibeurt het risico op gaten en scheuren kleiner maakt.

EEN APP VOOR ROBOTMAAIERS

Sommige fabrikanten bieden voortaan robotmaaiers aan die volledig geconnecteerd zijn. De robots zijn verbonden met applicaties op diverse media (computers, tablets, smartphones). Voor grote spelers zoals de KBVB houdt dit een aantal positieve punten in:

  • Opvolging van de maaiers in realtime
  • Gelijktijdig maaien van meerdere velden
  • Toegang tot demaaistatistieken
  • Activiteitenlogs van de obstakels
  • En nog vele andere functies

Dit alles zorgt ervoor dat er nog meer controle is over de maaibeurten van de grasvelden en de activiteiten en status van de maaier.

Deel dit artikel op social media
Belrobotics
Belrobotics
Waver (België)
Ontdek Belrobotics

Gerelateerde artikelen