Home  >   Solar Transfloormer, het systeem met oprolbare zonnepanelen
Solar Transfloormer, het systeem met oprolbare zonnepanelen
Solar Transfloormer, het systeem met oprolbare zonnepanelen

Solar Transfloormer, het systeem met oprolbare zonnepanelen

Kalender donderdag 29 oktober
Liggen er binnenkort zonnetapijten op kunstgrasvelden? Wel als het aan een Nederlands bedrijf ligt. Het testte afgelopen zomer een systeem met oprolbare zonnepanelen bij amateurclub RKVV Westlandia. De initiatiefnemers spreken van een succes.

Solar Transfloormer, een systeem met oprolbare zonnepanelen, is getest bij RKVV Westlandia. De eerste indruk van dit pilootproject was alvast positief.

OPROLBARE ZONNEPANELEN

Het concept van Solar Transfloormer is eenvoudig. In tegenstelling tot natuurgrasvelden hebben kunstgrasvelden weinig baat bij zon. Als het veld niet wordt gebruikt, waarom leg je het dan niet vol met oprolbare zonnepanelen zodat er energie wordt opgewekt voor de club? Een prototype werd alvast uitgetest in Nederland.

Het bedrijf is er rotsvast van overtuigd dat het voetbalvelden beter kan benutten zodat ook de portemonnee van de club er baat bij heeft, terwijl er duurzame energie wordt opgewekt.

De ploeg achter Transfloormer testte een handmatig systeem uit. Technisch blijkt het uitrollen van zonnepanelen alvast haalbaar. Nu mikt het bedrijf op de ontwikkeling van een automatisch systeem. De operationele pilootmachine is 3,5 meter breed en kan tot 70 meter flexibel zonnepaneel uitrollen. Ruim voldoende dus voor de breedte van een voetbalveld waardoor een uitgebreidere versie het volledige veld kan bedekken.                                  

 

Het bedrijf is er rotsvast van overtuigd dat het voetbalvelden beter kan benutten zodat ook de portemonnee van de club er baat bij heeft, terwijl er duurzame energie wordt opgewekt. Een mooie gedachte.

Bekijk de Solar Transfloormer in actie

 

Deel dit artikel op social media

Gerelateerde artikelen