Home  >   Regel van uitdoelpunten wordt afgeschaft
Regel van uitdoelpunten wordt afgeschaft
Regel van uitdoelpunten wordt afgeschaft

Regel van uitdoelpunten wordt afgeschaft

Kalender donderdag 7 oktober
Recent werd voor de UEFA-competities de regel van de uitdoelpunten afgeschaft. De Belgische competities wensen deze nieuwe regels te volgen en dit voor alle competities, zo ook alle Voetbal Vlaanderen competities.

In haar zitting van 13 september j.l. besliste de Hoge Raad dan ook om artikel B7.25 van het bondsreglement aan te passen en dit met inwerkingtreding op 1 oktober 2021:

ARTIKEL B7.25 VAN HET BONDSREGLEMENT

Indien om twee ploegen te scheiden een heen- en terugwedstrijd wordt gespeeld, is de winnaar de ploeg die het grootste aantal doelpunten aantekende in de twee wedstrijden.

Indien de stand gelijk blijft, wordt de tweede wedstrijd verlengd met tweemaal vijftien minuten.

Indien in de verlengingen geen enkel doelpunt wordt aangetekend of het aantal gescoorde doelpunten door beide clubs gelijk blijft, volgt er een strafschoppenserie om de winnaar aan te duiden.

Bij vrouwen- en jeugdwedstrijden, uitgezonderd voor sommige wedstrijden in de Beker van België Vrouwen, wordt er niet verlengd en onmiddellijk overgegaan tot een strafschoppenserie om de winnaar aan te duiden.

 

Omdat door deze reglementswijziging bepaalde provinciale modaliteiten in tegenstrijd komen met het reglement, wil Voetbal Vlaanderen via deze communicatie benadrukken dat het nieuwe reglement van toepassing is en niet de door de provinciale algemene vergaderingen gestemde modaliteiten in verband met de uitdoelpunten.

Deel dit artikel op social media
Voetbal Vlaanderen
Voetbal Vlaanderen
Sint Martens-Latem (België)
Ontdek Voetbal Vlaanderen

Gerelateerde artikelen