Nieuwe regels voor financiële duurzaamheid goedgekeurd door UEFA
De afgelopen twee jaar hebben de Europese competities intensief gedebatteerd met zowel de aangesloten competities als de UEFA over deze reeks nieuwe financiële regels voor internationale clubcompetities, die tot doel hebben de financiële duurzaamheid van clubs in heel Europa op lange termijn te verbeteren.
Hoewel de aangesloten competities verschillende meningen hadden over sommige elementen van de nieuwe regelgeving, was een grote meerderheid van de leden van de Europese competities het eens over belangrijke zaken zoals strengere regels voor achterstallige betalingen, de voetbalinkomstenregel, ploegkosten en versterkte sanctiemechanismen die goed tot uiting kwamen in de nieuwe UEFA Financial Sustainability Regulations.
Wie is de 'Association of European Professional Football Leagues' of kortweg 'European leagues'?
Deze organisatie of vereniging is de stem van de professionele voetbalcompetities in heel Europa over alle zaken van gemeenschappelijk belang. De Europese competities vertegenwoordigen de overgrote meerderheid van de werkgevers in het clubvoetbal in de Europese sociale dialoog voor de professionele voetbalsector.
De European Leagues, een vereniging naar Zwitsers recht, opgericht in 2005 en gevestigd in Nyon, Zwitserland, vindt zijn oorsprong in de oprichting in 1997 van de EUPPFL (Association of European Union Premier Professional Football Leagues).Oorspronkelijk opgericht door 14 leden: Oostenrijk, België, Denemarken, Engeland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Nederland, Portugal, Schotland, Spanje en Zweden. De European Leagues telt nu 36 professionele voetbalcompetities en verenigingen van clubs uit 30 landen, die meer dan 1000 clubs uit heel Europa vertegenwoordigen.
Visie
De leidende vertegenwoordiger van het professionele voetbal in Europa zijn in alle zaken van gemeenschappelijk belang.
Missie
Het is onze missie om de nationale competities van de nationale competities te verbeteren en te beschermen, zodat ze hun aangesloten clubs kunnen helpen om op het hoogste sportniveau te presteren in een duurzame en competitief evenwichtige omgeving.
Om dit te doen, werken de European Leagues samen met de voetbalbestuursorganen (FIFA, UEFA en nationale bonden) en overheden in heel Europa door middel van een actieve dialoog, met inbegrip van andere relevante belanghebbenden in het voetbal.