Home  >   15 gedetineerden volgen re-integratieproject via opleiding voetbaltrainer
15 gedetineerden volgen re-integratieproject via opleiding voetbaltrainer
15 gedetineerden volgen re-integratieproject via opleiding voetbaltrainer

15 gedetineerden volgen re-integratieproject via opleiding voetbaltrainer

Kalender woensdag 17 november
Voetbal verbindt mensen op en naast het terrein. Het geeft kansen en keuzes aan iedereen om zich te ontwikkelen als voetballer en als mens. Als voetbalclub draag je bij tot deze individuele ontwikkeling en werken we samen aan een maatschappelijk inclusief verhaal.

Samen met De Rode Antraciet, RBFA en ACFF ondersteunt Voetbal Vlaanderen een pilootproject in de gevangenis van Beveren waarbij gevangenen worden voorbereid op hun re-integratie in de maatschappij. Vanaf september 2021 bieden ze in het najaar een aantal gedetineerden een opleiding aan tot aspirantcoach. In deze pedagogisch gerichte opleiding verwerven de kandidaten heel wat praktijkgerichte kennis om de eerste stapjes als jeugdvoetbalcoach te zetten. Zo hebben ze meteen extra bagage en houvast die ze kunnen inzetten na hun detentie.


Uiteraard is het belangrijk dat de gedetineerden aansluitend na hun opleiding en re-integratie in de maatschappij meteen de nodige praktijkervaring kunnen opdoen en perspectief krijgen. Dit kan bovendien best in een inclusieve omgeving van de voetbalclub. Omwille van die reden hebben reeds heel wat clubs zich geëngageerd om na de opleiding een cursist verder op te volgen en kansen te bieden binnen deze maatschappelijk relevante leeromgeving. 

Deel dit artikel op social media
Voetbal Vlaanderen
Voetbal Vlaanderen
Sint Martens-Latem (België)
Ontdek Voetbal Vlaanderen

Gerelateerde artikelen