Home  >   Ontdek nu de SMG-machines van DNS SPORTS voor reiniging kunstgrasvelden
Ontdek nu de SMG-machines van DNS SPORTS voor reiniging kunstgrasvelden
Ontdek nu de SMG-machines van DNS SPORTS voor reiniging kunstgrasvelden

Ontdek nu de SMG-machines van DNS SPORTS voor reiniging kunstgrasvelden

Kalender woensdag 25 oktober
Het bedrijf DNS SPORTS is verdeler van machines van het Duitse merk SMG. Bestuurder Otman Bencherif geeft in deze publireportage een korte uitleg over de toppers uit hun gamma: de compacte Turfcare en de multifunctionele Sportchamp.
TURFCARE

De Turfcare is een compacte en wendbare machine voor het dagelijks onderhoud van grote kunstgrasvelden. Met de TurfCare kunt u het terrein in één keer decompacteren, reinigen en borstelen.

TurfCare TCA1400 reinigt en onderhoudt het oppervlak van kunstmatige verhardingen verzwaard met zand en rubber of kurk. De werksnelheid is alleen afhankelijk van de rijsnelheid van de tractor. 

SMG_TurfCare-TCA1400

 
Geen risico's dat de kunstvezel wordt afgescheurd

Het kunstgras moet regelmatig worden geborsteld, gedecompacteerd en gereinigd, zodat uw kunstgras-terrein functioneel en schoon blijft. Met de TurfCare is dit in 1 uur gebeurd. 

De draaibeweging van de bezem wordt uitsluitend in gang gezet door de rijsnelheid van de tractor. Op deze manier is er geen enkel risico dat de kunstvezel wordt afgescheurd of beschadigd. 

Een werk bestaande uit 3 handelingen

De in diepte instelbare haak aan de voorkant zorgt voor de decompactering van de korrels terwijl de platte bezems aan de achterkant ervoor zorgen dat de rubberkorrels gelijkmatig verdeeld worden. In de TurfCare zit een schudzeef (instelbaar op de grootte van de korrels van uw terrein) die de korrels scheidt van het vuil. Deze 3 handelingen kunnen tegelijkertijd of afzonderlijk uitgevoerd worden. 

Kortom de TurfCare is de perfecte machine voor clubs, die door regelmatig onderhoud, de toplaag in beweging houden en de vorming van vuil, mos en algen tegengaan. 

 

SPORTCHAMP

Reiniging in de diepte

Eén machine, geproduceerd door Sportplatzmachinenbau GmbH (SMG), valt dus meteen op qua grootte: de Sportchamp. En alsof hij nog niet imponerend genoeg is wordt de Sportchamp omschreven als : 'een robuuste multifunctionele zelfrijdende machine voor het geavanceerd onderhouden van kunstgras'. Inspelen op de wensen van fabrikanten van synthetische sportvelden is gewoon een must.

De producent van de machine, SMG, doet dat goed. 'We leveren de Sportchamp met verschillende hulpstukken, zodat je alle synthetische sportoppervlakken kunt reinigen en onderhouden zoals dat in de richtlijnen van de kunstgrasmatfabrikant staat. Het gebeurt efficiënt, waardoor het economisch een interessante machine is voor onderhoud.'

In één werkgang egaliseert de Sportchamp de infill met zijn verstelbare, slijtarme borstel en verwijdert hij tegelijkertijd het vuil, zoals algen, organische massa en losgeraakte vezels. Omdat het dieptereiniging betreft, wordt het opvulmateriaal losgemaakt (gedecompacteerd) en de vezels komen weer rechtop te staan. Eigenlijk is het al de derde generatie van de Sportchamp die we bekijken. In de nieuwste versie zijn meerdere verbeteringen doorgevoerd, zoals een traploos verstelbare stuurkolom, die de bestuurder nu beter kan aanpassen aan zijn lichaamsgewicht en lengte. Dat geeft meer zitcomfort. De nieuwe EcoDrive Sportchamp (SC3D4HL) biedt het volledige motorvermogen, maar met een lager brandstofverbruik en aanzienlijk lagere geluidsemissies: 'Dat wordt gerealiseerd door de motor op een lager voltoerental te laten draaien voor de aandrijving en de voortbeweging.  

 

SMG_SportChamp-SC3D4HL

 

Multifunctioneel

De multifunctionaliteit blijkt onder meer uit de ruim 20 accessoires die bij deze machine geleverd worden. Zo zijn er middelen om groot onderhoud aan kunstgrasvelden uit te voeren, om extreem gecompacteerde velden los te maken, en voor het aanbrengen van onderhoudsproducten met een spuit- en een zuigmond voor blad- en vuilverwijdering. Andere accessoires maken hem geschikt voor paden of juist voor non-infill-sportoppervlakken. In de laatste optie is de zeef voor de grove delen weggelaten. Naast de wekelijkse onderhoudstaken, zoals kriebelen met de wiedeg, kun je de machine uitstekend inzetten voor de jaarlijkse dieptereiniging. Er is overigens ook een accessoire om hem met een extra bak en zijborstels uit te rusten, zodat je ook dicht langs de kant kunt werken.

Dankzij de mogelijkheid om verschillende elementen te combineren in één machine, kun je er seizoenoverschrijdend mee werken, waardoor de machine kostentechnisch heel aantrekkelijk is.

 

Meer inlichtingen: https://dnssports.be/nl/smg-machines-materieel 

Deel dit artikel op social media
DNS Sports
DNS Sports
Brussel (België)
Ontdek DNS Sports

Gerelateerde artikelen